Winterhardheid Crinodendron hookerianum

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 07/11/2010 - 23:47
Draco

Winterhardheid Crinodendron hookerianum

Ik heb 2 exemplaren van Crinodendron hookerianum, waarvan 1 deze zomer in de volle grond is gezet. De tweede overwintert straks vorstvrij in de kuip. Deze heeft nu een nabloei, maar ook al bloemknoppen aangelegd voor het volgend jaar (nog net zichtbaar op de foto). Ook het exemplaar in de tuin heeft al knoppen. Wie heeft ervaring met deze soort in relatie tot de winterhardheid? En overleven de knoppen een vorstperiode? Mijn tuinplant (standplaats NW gevel) heeft in ieder geval de afgelopen winter overleefd, zij het toen nog in de tuin van de vorige eigenaar in de buurt van Vleuten (Utrecht).

Groet,

Draco

Winterhardheid Crinodendron hookerianum
vr, 12/11/2010 - 14:31
kristof p

hoi,

ik heb deze plant sedert voorjaar 2009 ook in de tuin. ik heb hem beschut in de schaduw geplant. vorig jaar bloeide hij hier ook 2 maal maar dit jaar bleef het bij 1 maal in het voorjaar. er zitten nu ook al terug bloemknoppen in maar die zullen voor volgend voorjaar zijn denk ik. heeft hier zijn eerste winter ook prima overleefd. enkel wat topjes van de laatste nieuwe groei waren wat ingevrozen maar anders geen schade. een mooie exotische aanwinst voor de tuin vind ik zelf...

gr
Kristof

vr, 12/11/2010 - 16:02
Draco

Zeker een fraaie heester.Ik hoop op een reeks zachte winters, zodat hij wat hoogte kan maken en ik niet op de grond hoef te gaan liggen om de bloemen te kunnen zien. Hoe is de groeisnelheid bij jou Kristof? Als kuipplant maakt hij flinke uitlopers.

groet,

Draco

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag