@Ephedra resultaat mini orchideetjes ?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 22/03/2010 - 09:32
lily-anne

@Ephedra resultaat mini orchideetjes ?

Ephedrainfo-icon ,
In januari had je het over de mini orchideetjes die je in een potje met gel had gekocht - Het topic
is spijtig genoeg al gesloten .Het plastieken steriele potje met de plantjes moest nog een hele tijd
gesloten blijven maar door een barst kreeg je er schimmel in - zie voor meer info in dat topic .
Ik had graag geweten hoe het met die plantjes is afgelopen en waar je het alternatieve product om
de plantjes te ontsmetten had gekocht , gezien het op het forum aangeprezen product chinosol,
niet in België zou te verkrijgen zijn .
Ben benieuwd
Lily-Anne

ma, 22/03/2010 - 16:25
blossom

Hey Lily-Anne,

Ik had de plantjes apart in plastic flesjes gedaan in spaghnum, maar keer op keer kon ik de schimmel er af staan wassen.

Er moest duidelijk meer lucht bij kunnen. Esthetisch was het ook een drama :)

Ik heb ze nu met 4 tesamen in een mengsel van een derde bark en een derde spagnum in een pastic potje gedaan met glazen overpot en met dopjes van de vorige flesjes tussen beide potjes voor de luchtvochtigheid. Dit op de verwarming, overdag constante temp. 26 graden.

Ongelooflijk maar waar: Ze leven alle 4 nog. Helaas is de temperatuur overdag nu geen 26 meer omdat de verwarming niet meer constant aan staat door het betere weer... De worteltjes zijn wel aan het afsterven, maar de blaadjes groeien en ze maken nieuwe, grijsgroene worteltjes aan.

Ik moet wel zeggen dat ze maar erg langzaam groeien in vergelijking met de keiki die drie weken geleden is ontstaan en een ongelooflijke groeispurt heeft gemaakt. Deze is met drie weken al veel steviger, veel dikker hart, niet te vergelijken met de tere plantjes in het potje.

Is ook niet te vergelijken natuurlijk want de keiki is van een hybride en de plantjes zijn een kruising van de equestris en Phal. Wiganiae (primaire kruising Phal stuartinana en Phal schilleriana. Ook kruisingen dus, maar niet al honderd keer gekruist om een sterke bulkproductieplant te krijgen.... Dit voor zover ik er verstand van heb. Misschien doet die keiki het wel gewoon zo goed omdat ie zijn moeder nog heeft...

Anyway, ik heb Physan 30 van iemand gekregen, weet helaas niet hoe die eraan kwam. Op Physan.com kun je het bestellen, maar weet niet of het over de grens mag?
Maar hoe dan ook, als je spagnum gebruikt met voldoende verluchting heb je het echt niet nodig hoor! Dit merk ik uit eigen ervaring. In spagnum zou een soort natuurlijke peniciline zitten(?)dit heb ik van horen zeggen... Ik denk dat het zo is!

Bedankt voor je interesse! Groetjes, Ephedrainfo-icon

ma, 22/03/2010 - 19:00
kikkertje

A Lily-anne
Zeer goede geheugen zeg :-) lily-anne, ik was ephedrainfo-icon haar mini orchids vergeten en nogthans was ik ook benieuwd :-)
Heb je al eens geprobeerd bij de apothekers hier in belgie,zou kunnen lukken(vroeger ook eens iets gehad die niet te vinden was,bleek dan via de apotheker dan toch te verkrijgen)
groetjes,kikkertje

A Ephedra,

Tof dat ze het alle vier gehaald hebben :-)
ik denk aan iets dat misschien zou kunnen helpen om de warmte te behouden voor je mini's
Een aquarium die je bovenaan kan sluiten en met verlichting,doordat het gesloten is krijgt de plantjes lekker warm(een beetje zoals een terarium)
ik wens je verdere succes met je mini's,
groetjes,kikkertje

wo, 24/03/2010 - 23:11
bjorn

Physan.com de site bevat virussen.. AVG geeft dit aan...
ff waarschuwen

Onderwerp gesloten