Hoe scheut miltonia overpotten ?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/01/2007 - 11:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe scheut miltonia overpotten ?

Hoi allen,

Ik heb thuis een Miltonia die ik van mijn grootmoeder heb proberen te redden vorig jaar in mei. Ze heeft de plant veel te veel water gegeven waardoor de wortels verzopen zijn. Ik heb de plant toen meegenomen, de wortels proberen te behandelen + nieuwe aarde gegeven.
Het resultaat zie je hier:
https://tinyurl.com/y4lmu8sx
https://tinyurl.com/y5tsxv2z
https://tinyurl.com/y2yvh3qy

Op de laatste foto zie je duidelijk de scheut met de nieuwe wortels. De moederplant is aan het afsterven. Moet ik die scheut nu best afscheuren en in nieuwe aarde zetten of gewoon wachten tot die grote plant ervan af valt?

Ook heb ik nog een Oncidium die vorig jaar in april gebloeid heeft. Ondertussen doet deze plant niks.
Hier zijn enkele foto's:
https://tinyurl.com/y2fm7b6z
https://tinyurl.com/y3a3kqxj
https://tinyurl.com/yyecf95p

Op de laatste foto is er ook een scheut zichtbaar langs links. Die is beginnen groeien en ineens gestopt. Ik heb deze plant nu overgepot in nieuwe aarde/potgrond en deze scheut mee ingepot. Zou dit nog goedkomen en moet ik gewoon geduld oefenen. Zoals jullie kunnen zien zijn er sommige van de knollen die bruin worden en afsterven.

Misschien is deze plant wel onherroepelijk ziek, maar ik probeer ze toch in leven te houden.

Alvast bedankt voor jullie feedback! Ik ben ervan overtuigd dat er wel iemand is die me kan helpen / raad geven!

Nog een fijne dag,
Spinie

wo, 17/01/2007 - 12:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor de Miltonia: de jonge scheut gewoon laten zitten aan de oude bulb. Vaak bevat de oude nog voedingsstoffen, waar de jonge plant op leeft. Hij lijkt wat aan de droge kant nu.
Oncidium: ook erg droog, maar kan in de winter geen kwaad. Zet hem in het voorjaar maar eens buiten op een beschutte plaats en dan gaat de plant wel weer groeien. (de mijne staat nog steeds buiten te bloeien) Oncidium houdt van veel frisse lucht.

Onderwerp gesloten