Nog even, voordat ze gaan rusten

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 22/03/2011 - 22:46
Harmwit

Nog even, voordat ze gaan rusten

Hallo orchids liefhebbers,
Het is altijd weer jammer als een orchidee is uitgebloeid, vooral als je er een beetje aan gehecht bent. Ze zijn ook vaak zo mooi. Daarom mogen ze nog een keer op de foto voordat ze gaan rusten.
Nu het zo'n mooi weer is, heb ik al een paar orchideeen naar buiten gebracht. Maar ik haal ze 's avonds wel binnen, want 's nachts vriest het soms nog. Kikkertje, hoe is het afgelopen met je cymbidium en zygopetalum? Zijn ze er nog weer bovenop gekomen? Je hebt me wel er op attent gemaakt om het niet te vergeten om ze binnen te halen. Ik hoop voor je dat ze het nog gered hebben.
Hier dan nog een paar foto's van enkele dierbaren die nu langzamerhand aan het verwelken zijn. Vooral de cymbidium daar ben ik toch wel trots op dat hij weer zo mooi geworden is. Enfin, kijk zelf maar, ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten. Ik ga me nu eens toeleggen op de Dendrobiums en de Miltonia's want dat is vorig jaar niet veel geworden. Verder heb ik nog een paar vreemdelingen die ik in oktober op een nov-dag gekocht heb, o.a. een Encyclia, een Miltassia en een Dendrobium Fleckeri. Ben benieuwd wat daar straks uit tevoorschijn komt.

Groetjes en hopelijk nog een tijdje van dat mooie weer.

Herman

Nog even, voordat ze gaan rusten
di, 22/03/2011 - 22:47
Harmwit

foto 2

Nog even, voordat ze gaan rusten
di, 22/03/2011 - 22:48
Harmwit

foto 3

Nog even, voordat ze gaan rusten
di, 22/03/2011 - 22:49
Harmwit

foto 4

Nog even, voordat ze gaan rusten
di, 22/03/2011 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gigantisch mooi!

do, 24/03/2011 - 04:20
kikkertje

Hoi Herman,

Wat prachtige foto's..... je orchideeen zien er echt allemaal prachtig uit ;0) je hebt gelijk ze nog eens te fotograferen.
Geniet er nog maar lekker van, van deze schoonheden ;0)

Bedankt voor je bezorgtheid..... ziet er echt niet goed uit met mijn Zygopetalum , de aangetaste delen blijven slap en worden steeds donkerder... ik weet me er echt geen raad mee.....
De Cymbidium daarentegen....geef alleen eens goed schrik gehad....twee bladpunten die bruin geworden zijn....die komt erdoor.
Groetjes,
kikkertje

do, 24/03/2011 - 23:39
Manuela123

Hoi Herman,

Wat een schoonheden laat je ons zien,ze mogen er allemaal zijn
gebiet er van.
wat het weet betreft is het zeker om op je hoede te zijn
haal ze zeker savonds na binnen zolang de ijsheilig niet voorbij zijn.

Liefs Manuela.

za, 26/03/2011 - 22:02
Sarah*

Dag Herman!

Je mag fier zijn op zo'n schoonheden! Hoop voor jou dat ze nog wel een tijdje in hun bloei blijven staan zodat je er lekker lang van kan genieten!

Sarah

zo, 27/03/2011 - 00:47
Harmwit

Iedereen die gereageerd heeft, hartelijk dank!
De cymbidium,die al eind februari in bloei stond begint nu wel lanzamerhand z'n bloemen te verliezen. Maar ik heb er toch lang van kunnen genieten.
Zoek de zon op, mensen!

met vriendelijke groet,
Herman

zo, 27/03/2011 - 18:19
chanelleke

Hoi allemaal.ik ben nieuw hier,en sinds enkele weken lid van de NOV vereniging. Heb een dendrobium die niet in bloei is gekomen,heeft wel heel veel nieuwe scheuten gemaakt,zou dat hieraan liggen dat hij niet gebloeid heeft. ben nog een echte leek op dit gebied,en moet nog veel leren,heb wel heel veel opgezocht via internet,maar misschien met jullie hulp!

Gr. Chanelleke

zo, 27/03/2011 - 23:36
Harmwit

Hoi Chanelleke,
Het zal vermoedelijk wel een Dendrobium Kingianum zijn. Die staan er bekend om dat ze heel veel nieuwe scheuten maken. Dat zijn keiki's. Dan bloeien ze niet. Dat kan komen - maar ik ben ook niet zo deskundig - omdat ze in de winter misschien te veel water hebben gehad. Dit soort moet net als de Dendrobium Nobile droog, koel, en licht staan. De keiki's kan je gewoon laten zitten. Die kunnen in het nieuwe seizoen wel gaan bloeien. Je kan de plant straks tegen eind april wel buiten zetten, maar pas op voor nachtvorst. De keiki's kan je er ook afhalen, als ze genoeg wortels hebben kan je ze er afdraaien en in een nieuwe pot planten.
Hopelijk heb ik je hiermee een beetje kunnen helpen. Ik heb zelf ook twee van zulke Dendrobiums waarvan de keiki's zijn gaan bloeien.
Veel succes ermee.

Groetjes
Herman

wo, 06/04/2011 - 23:42
chanelleke

Hallo Herman,

Dank je wel voor de tips,ga ik zeker doen,in de hoop dat ik volgend jaar weer zo´n lekker geurende bloemetjes heb.
Zet ze deze week buiten met dit heerlijke weer. ga er zelf lekker bij zitten,na mijn werk dan om nog even te genieten van het zonnetje. beetje tuinieren en zo,ben ik gek op.heb deze week ook nog een andere orchidee gekocht,een cymbidium in de kleur donker rood,is al wel bijna uitgebloeid,zet hem dan ook buiten.Zal morgen foto´s maken van de andere orchideeen kun je mee genieten van al dat moois.

Gr. Chanelleke

wo, 06/04/2011 - 23:41
cieken

het zijn echt prachtexemplaren
;-)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag