Phalaenopsis verliest al zijn knoppen

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/04/2010 - 15:48
duchessa

Phalaenopsis verliest al zijn knoppen

Hallo,

Ik heb een vraag over 1 van mijn Phalaenopsis. Op het moment dat mijn Phalaenopsis een nieuwe bloemtak heeft gemaakt en er allemaal knoppen aanzitten verliest hij deze allemaal. Dit is nu al voor het tweede bloei seizoen. Ik vind het zo zonde want ik zit nu met een mooie tak met allemaal zijscheuten en wel 2 bloemen die allebei aan een uiteinde van een tak zitten. De bloemen komen niet uit. Ze worden paars en vallen daarna van de plant. Dit bloeiseizoen zijn er 22 bloemen zo vanaf gevallen. Heeft iemand enig idee hoe dit kan en wat ik eraan kan doen?

vr, 02/04/2010 - 17:20
Blue

Hoe verzorg je de plant?

zo, 04/04/2010 - 01:02
Manuela123

Hoi hoi,

Ik denk dat ze te koud staan of in de trek/tocht
ze staan graag in het licht maar absoluut niet in de trek of tocht...

Liefs Manuela.

vr, 02/04/2010 - 17:47
duchessa

Ik heb de plant inmiddels een jaar of 6. En eigenlijk nooit problemen gehad. Ik verzorgd hem als volgt. Op het moment dat hij is uitgebloeid knip ik de stengel eraf (deze wordt namelijk geel/houtiger). Daarna krijgt hij mest en verplaats ik hem naar de slaapkamer waar het wat kouder is. Hij krijgt dan eens in de twee weken water (dompelbad). In deze periode worden er altijd nieuwe bladeren en wortels gevormd. Hierna komt er altijd een nieuwe stengel aan. Als deze iets langer geworden is zet ik hem weer beneden in de vensterbank (niet boven de radiator). Dan krijgt hij 1 keer in de week wat water. Er komen dan vanzelf zijscheuten aan en komt hij helemaal vol met bloemen. O hij bloeit altijd een keer per jaar. Al mijn phalaenopsis doen dat trouwens.

vr, 02/04/2010 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

........naar de slaapkamer waar het wat kouder is........

Onder de 16 graden is niet echt goed voor Phalaenopsis. Mogelijk zit daar toch de oorzaak. De planten kennen geen rusttijd.

vr, 02/04/2010 - 21:29
Aquagirl

Ik zou hem altijd op een vaste plaats laten staan als ik jou was.
Probeer het gewoon nog een keer. Misschien heeft de plant het nu even zwaar maar komt vast wel weer goed. Probeer het opnieuw zou ik zeggen en zet um niet te koud idd.

Groetjes
Aquawoman

vr, 02/04/2010 - 22:07
duchessa

Het zou best kunnen inderdaad dat ie te koud gestaan heeft. Normaal is het wel altijd goed gegaan maar ja het is veel kouder en langer koud geweest deze winter. Ik ben benieuwd wat de andere Phalaenopsis doen. Die hebben op dezelfde plaats gestaan. Ik zal het straks zeker weer proberen. Ze zijn te mooi om weg te gooien.

groetjes,

za, 03/04/2010 - 01:52
Manuela123

Hoi hoi,

Inderdaad wat gc en Aquawoman al zei,
gewoon op dezelfde plaats laten staan niet verplaatsen
ik heb zowel in de winter als zomer altijd bloemen
alleen als je de gehele stengel moet verwijderen duurt het wat langer
maar geduld wordt beloont...
hij heeft duidelijk te koud gestaan heel jammer van deze oooo zooo mooie
bloemen....

Liefs Manuela.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag