(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/06/2011 - 00:54
Harmwit

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht

Hallo allemaal,
Er zijn weer wat bloemetjes uitgekomen. De meeste al weer voor de derde, vierde keer. De Vanda is na een vorige mislukking (slechts een heel klein trosje bloemen) weer in zijn oude vorm hersteld. En daar ben ik wel weer trots op. Zo zie je maar weer na mislukking nooit de moed opgeven. Ja, ja, de orchideeen-hobby leert je ook nog een heleboel levenswijsheid. De phalaenopsissen spreken voor zich. En verder ook nog een keer de Cambria Colmonara Jungle Monarch, maar nu in volle bloei tot het laatste blaadje.
Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten.

Groetjes, Herman

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht
wo, 08/06/2011 - 00:56
Harmwit

foto 2

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht
wo, 08/06/2011 - 00:58
Harmwit

foto 3

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht
wo, 08/06/2011 - 01:00
Harmwit

foto 4

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht
wo, 08/06/2011 - 01:32
Manuela123

Hoi Herman,

Wat een supermooie Vanda,wow hoe doe jij dat ik heb die van mij
nu al een poosje buiten hangen ook sn8ts.
wat ik heb gekregen is 1 nieuwe wortel maar verder zie ik er totaal
geen schot in komen kwa bloemstengel,ik heb er maar 1 en eigenlijk spijt dat ik eraan begonnen ben omdat ik ze vele malen moeilijker vindt dat de Phal...
vorig jaar heb ik hem in Aug gekocht vol met prachtige bloemen,alleen heb ik er vanaf die tijd niets meer in gekregen.
de rest van je Orchideen pracht die je laat showen zijn ook heel mooi
vindt het altijd heel leuk om ook de planten van medeforumleden te mogen bewonderen,ik heb er zeer van genoten.
hoop dat je er veel geluk mee hebt.

Liefs Manuela.

wo, 08/06/2011 - 11:26
kikkertje

Hoi Herman,

Je mag je héél trots voelen ,je Vanda ;0) ze is echt prachtig,om jaloers op te worden.....maar ben ik niet hoor ;0)het lukt me niet om vanda's in leven te houden en heb het gewoonweg opgegeven....ik geniet er véél meer van door ze hier op de forum te bewonderen ;0)
Bedankt m ons mee te laten genieten,
Groetjes,
kikkertje

à Manuella,

Niet opgegeven....in tegenstelling tot ik...kan jij je vanda in leven houden ;0)ooit zult je haar zien bloeien ;0)en kunnen we mee genieten
(ik heb een vrouwenschoentje al 3 jaar en nog steeds geen bloei,toch blijf ik hopen,en ondertussen geniet ik van haar groen kleurtje)
groetjes,
kikkertje

do, 09/06/2011 - 00:07
chanelleke

Hallo Herman,

Wat heb je mooie orchideeen met zo´n prachtige bloemen,! geweldig,fijn dat we mee mogen genieten dank je wel. Ik heb er ook een met ongeveer dezelfde bloemenkleur die is uitgebloeid ( foto is van enige weken terug,heb hem zo gekocht toen) en staat nu buiten,of is dat niet goed ?hoe verzorg jij een cambria,zodat je opnieuw bloei erin krijgt?
Ik hoor het graag van je.

Gr. Chanelleke

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht
wo, 08/06/2011 - 20:34
vandaliefhebster

Wow. wat een mooie Asco. Vooral de kleur vindt ik zeer mooi. Zelf
heb ik ook verschillende Vanda's, Asco's en een Vasco. En ook nog 2 flessen met zaailingen uit Thailand ingevoerd.
Je hebt hem mooi in bloei gekregen.

do, 09/06/2011 - 01:14
Harmwit

Hoi allemaal,
Bedankt voor de fijne reacties.
Manuela en Kikkerje,ik heb al meerdere keren gehoord dat jullie moeite hebben met de Vanda (of asco). Nou, ik ben helenaal geen deskundige,maar die ene vanda die ik heb is blijkbaar erg gewillig. Ik doe eigenlijk niets bijzonders. Hij staat in een glazen vaas, twee keer in de week staan zijn wortels een half uur in het water en om de week doe ik wat mest in het water. Soms vloeibaar (pokon orchideeenmest) en af en toe uit een doosje 20-20-20. Hij staat veel buiten vanaf april en heeft veel licht. En dan wacht ik maar af met veel geduld. Met de cambria doe ik eigenlijk hetzelfde, maar dan elke week even dompelen. De cambria staat ook veel buiten en krijgt ook elke twee weken een beetje mest. Maar er gaat natuurlijk ook wel eens wat fout hoor. De meeste moeite heb ik nog steeds met het water geven. Niet te veel en niet te weing lees ik dan. Nou, zoek het dan maar uit. Zo zijn er sommige met wortelrot en sommige uirgedroogd. Zo heb ik een tijdje de dendrobiums veel te weinig water gegeven en de cambria,s ook. Dan vielen de knoppen af of gingen niet open. Zo leer je aldoende. Ik hou ook veel de luchtvochtigheid in de gaten want dat blijkt toch ook een belangrijk ding te zijn. Nou moet ik wel zeggen dat ik heel veel tijd besteed aan deze hobby. Maar ik heb er ook alle tijd voor want ik ben al bijna 7 jaar met pensioen. Veel leer ik ook van dit forum en ook van het forum van de NOV en allerlei boeken.
En zo zijn we toch allemaal, ieder op zijn eigen manier, met deze hobby bezig. En als je dan af en toe leuke reacties krijgt via dit forum dan geeft dat weer veel voldoening. Dus bij deze nogmaals bedankt.
Groetjes,
Herman.

(Vanda) Ascocenda weer in volle pracht
do, 09/06/2011 - 01:23
Harmwit

zo zag de Vanda er de vorige keer uit. Verder ging hij niet. Misschien vanwege de bezuinigingen of gewoon omdat hij geen zin had.

do, 09/06/2011 - 09:11
toppie

Hallo Manuela en Kikkertje,

Ook ik heb vorig jaar voor het eerst Vanda's gekocht, 3 stuks. Ik heb ze nog niet in bloei, maar ze geven wel nieuwe wortels en bladeren, dus ik blijf hopen dat ze in bloei komen. De aanhouder wint. Ondertussen geniet ik mee van foto's van bv. jou Herman.

Groetjes,
Toppie

do, 09/06/2011 - 12:15
kikkertje

Herman,toppie

Bedankt voor de lieve aanmoediging ;0) maar ik haal geen vanda meer in huis(tenzij ik ze kado krijg,dan zal ik opnieuw mijn best doen)

groetjes,
kikkertje

Onderwerp gesloten