Wie weet antwoord?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/03/2012 - 13:46
branca

Wie weet antwoord?

Zo hier ben ik alweer met een paar vragen,ik hoop dat u mij kunt helpen.
Mijn woonkamer is in de winter 19 graden overdag als we thuis zijn, niet thuis is de verwarming uit tot 5 graden dus het koelt af gemiddeld naar 12 graden.
Snachts gaat de verwarming weer naar 5 graden in de winter dan koelt het af tot een graad of 8.
al mijn planten staan in ruime stenen potten met kleikorrels de pot zelf is voor de hleft gevuld met water dus de planten zelf staan altijd droog ,(nooit natte voeten)
Nu Dan mijn Vraag en wel deze zou deze kamer geschikt zijn voor Masdevallia ? zo ja welke namen en kleuren? mijn man vond ze zo mooi dat ik hem daar mee wil verassen.
Ik had al een paar mooie uitgezocht zoals de Veitchiana? Caudata , Coceinea? Measuresiana, Amazone tala sca en de Tovarensis , deze laast had ik gelezen dat die moeilijk wil bloeien,dus welke witte bloeit wel makkelijk?
Bedankt alvast Groetjes Branca

oeps nog vergeten , onze ramen staan op het Oosten en Westen.

za, 03/03/2012 - 10:32
RdB

Zeker het proberen waard. Dat de M. tovarensis biuj mij slecht bloeit wil niet zeggen dat hij het bij een ander niet spectaculair zal kunnen doen.
Welke soort juist meer of minder geschikt is valt zo niet te zeggen.

Ruud

za, 03/03/2012 - 16:14
chanelleke

Gewoon proberen, is altijd de mooite waard.

wens je heel veel succes,en hou ons op de hoogte.

Gr. chanelleke

za, 03/03/2012 - 17:15
branca

Ja , ja ik zal jullie op de hoogte houden van hoe of wat wilde het bestellen in april , want dan is de kans op nachtvorst iets kleiner als nu.Ik weet dat je mischien het beste na 14 mei kunt doen,maar ik las bij Claessen dat het ongeveer 1 weekje duurt dus dan kan ik het weer even in de gaten houden,als ik het dan donderdags bestel en betaal kan hij dat vrijdag of zaterdag binnen hebben en dus de maandag of dinsdag op de post doen.+ mijn mooie blauwe dendrobium niet te vergeten.mischien ook nog wel een of 2 vandas.
maar over de masdevallia laat k het jullie zeker weten, oja laten jullie het ook nog Speciaal in een doos verzenden bij Claessen ?

Gr, Branca

za, 03/03/2012 - 23:44
chanelleke

Nee hoor niet in een speciale isolatie doos, want Claessen verpakt de planten zo goed in dat je nergens bang voor hoeft te zijn.
Heb er zelf hele goede ervaringen mee.

Gr. Chanelleke

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag