Beschermen kersen tegen vogels

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/06/2010 - 16:30
toto

Beschermen kersen tegen vogels

Hoi,

Ik ben opzoek naar een effectieve manier van het beschermen van de kersen tegen de vogels. Ik heb het geprobeerd met een net, maar gezien dat de boom niet echt klein is, was het vrij lastig te bedekken. Bovendien was ik toch meer dan 2/3 van de kersen kwijt. Vogels schikken niet echt en door het net kunnen ze toch heel wat kersen opeten…
Vogelkanon lijkt mij ook niet echt handig, darmee zullen de buren niet echt blij zijn:)

Is er iets aan te doen?

Alle suggesties / ervaringen zijn erg welkom!

Alvast bedankt!

di, 29/06/2010 - 23:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ach, zou je ze echt allemaal zelf op kunnen eten, gun de vogels ook wat.
Je kunt ook samen delen. De takken waar je zelf goed bij kunt beschermen, en de rest voor de vogels.

di, 29/06/2010 - 18:26
toto

Er waren maar weinig, misschien 2-2.5 kilo en van die heb ik maar een pond over:(
Volgend jaar wil ik dat beter hebben…

di, 29/06/2010 - 19:37
slakje

vogelverschrikkers? zo 1 die je op velden ziet van die plastic roofvogels aan een touw zou moeten helpen

wo, 30/06/2010 - 00:28
RdB

Knap dat je zelf nog wat kreeg. Bij mij waren altijd alle kersen voor de vogels (zonder net, dat wel). We hebben er deze winter gelukkig eindelijk van kunnen genieten: het is mooi brandhout. Ze zijn vervangen door ouderwetse appel en perenrassen. Die paar kersen die ik eet komen nu weer (o nee, nog steeds) van de groentenboer :-).

Ruud

wo, 30/06/2010 - 13:12
toto

Op een ander forum kreeg ik een advies om een schrikballon(van edialux) te gebruiken.
Dat ga ik volgend jaar zeker proberen.

wo, 14/07/2010 - 17:46
moesje

Wij hebben ook een net geprobeerd (laagstamboompje van de vorige bewoners geërfd) en vanochtend zagen we een merel behendig door een klein gaatje bij de stam wurmen en zich tegoed doen aan de kersen...

We hebben 't net nu goed dichtgedaan en gaan de kersen als ze helemaal rijp zijn proeven. Als ze niet héél lekker zijn, zijn ze volgend jaar voor de vogels... Die zorgen er per slot van rekening ook voor dat we minder ongewenste beestjes in de moestuin hebben.

do, 15/07/2010 - 19:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Soms zie ik hier in de Betuwe dat mensen een kersenboom helemaal hebben omgeven met een stalen buisframe bespannen met netten. Dat is dan waarschijnlijk een boom met heerlijke kersen. Zo'n net is dan afdoende.
Vroeger echter, als de kersen rijp werden, maakte men veel herrie en gebruikten sommige een geweer om te knallen, maar er werd ook veel gebruik gemaakt van een grote houten ratel. Daar liep iemand dan mee door de boomgaard in de hoop daarmee de vogels te verjagen.
Op bijgaande foto zit links de man met het geweer en uiterst rechts de man met de houten ratel. De foto is van 30 juni 1934, gemaakt in één van de toen nog bestaande grote kersenboomgaarden in Haaften.
Frans.

Beschermen kersen tegen vogels
vr, 16/07/2010 - 09:17
omega

Hier zien we regelmatig boven aardbeienvelden en tussen/rond kersenbomen dat ze een grote lans in de grond steken en daaraan simpelweg een windvlieger bevestigen. Deze vliegt dan rond over het veld/bomen waardoor er blijkbaar minder tot geen vogels meer komen.

grtz

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag