Chili pepers...

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/07/2006 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Chili pepers...

Ik heb een chili-peper plant gekregen, hij ziet er een beetje uit als deze: https://tinyurl.com/yxrlbo7n

Alleen zijn zijn pepertjes veel kleiner en hangen er een 20 tal aan, ik heb er vorige oogst is een paar van geproeft en ik had een erg felle, hete smaak verwacht maar het smaakte eerder naar een verlepte gewone peper of paprika...

Weten jullie of wat ik heb wel chili-pepers zijn en zo ja hoe ik ze heet kan maken...?

Dank u

di, 01/08/2006 - 19:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Arne, ik heb die afbeelding gezien en als jouw peperplant daarop lijkt, dan denk ik dat je een sierpeper hebt.
Op de afbeelding staan de pepers en aan de echte, dus de hete pepers, daar hangen ze.
Ik heb in het voorjaar een plantje in een pot op het tuincentrum gekocht en daar hangen nu mooie grote hete pepers aan.
Dus ik denk dat je niet de goede plant hebt.
Dit is mijn peper. Van groen worden ze bijna zwart en dan rood.
Groet, Frans.

Chili pepers...
di, 01/08/2006 - 20:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier de peper nogmaals bij mijn pottomaatjes 'Minibel' die er mooi uitzien maar helaas toch maar matig van smaak zijn. Volgend jaar doe ik zoete tomaatjes van een soort die ook iets hoger worden en dan met een stok erbij want nu vallen ze om door het gewicht.

di, 01/08/2006 - 22:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ah zo, dank u voor de reactie, spijtig wel dat ik geen chili pepers heb maar nu ben ik tenminste zeker! ;)

do, 10/08/2006 - 12:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Echt hete peper is het soort Rawit of bird peper.
Verder zijn de soorten Madam Jeanet, en Surinaamse peper erg heet
Groetjes Jan Piet

zo, 27/08/2006 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

''Heet'' kan je ze niet maken. Dat is gewoon de soort.

Als je echt hete soorten wilt:
Tepin
Habanero
Chocolate Habanero
Red Habanero
Orange Habanero
Naga Jolokia
Naga Morrich
Dorset Naga(heetste peper ter wereld)
Red Savina

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

wo, 30/08/2006 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan heb ik nog een vraagje,

ik heb een paar planten waarvan 1 nu bloemetjes heeft gekregen ( heb ze nog niet zo lang uit zaadjes laten groeien ) om dus chilis te krijgen neem ik aan dat ik de bloemetjes moet bevruchten. Moet dit perse van verschillende planten zijn, of kan dat ook van dezelfde?

wo, 30/08/2006 - 19:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb paprika ingetypt in Google en dan vind je wel wat, maar over de bestuiving heb ik gelezen dat hommels dat doen.
Im mijn hobbykas heb ik geen hommels gezien, wel kleinere insecten, maar met het aantikken van mijn tomatenplanten tikte ik ook mijn bloeiende peperplant aan en vrijwel alle bloempjes kregen ook vrucht. Zie foto hierboven. Dus ik denk dat bestuiven met een kwastje ook kan.

vr, 01/09/2006 - 15:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor het bestuiven van pepper-bloemetjes kun je gewoon een plat gesneden lucifer stokje gebruiken en stuifmeel verzemelen en stamper 'blij' maken. Dit werkt zonder problemen op bloemetjes van dezelfde plant.

Dit werkt bij mij in de vensterbank op:
Rawit, purple maui, purple tiger, jelepeno, habanero en de spaanse peppers.

vr, 01/09/2006 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat bedoel je met platgesnede lucifers?

zo, 15/10/2006 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

met een plat gesneden lucifer houtje bedoelde ik een houtje van 2.0 by 0.5 millimeter zodat je een spateltje krijgt waarop het stuifmeel blijft liggen zodat je het vervolgens op de stamper kunt smeren. ...
en nu hoop ik dat het netjes onder aan bij het laatste bericht komt.
...
voor de orginele vraag steller
... Ga naar de Markt of zelfs de Konmar en haal een paar Scotch Bonnt's, model Paprika maar dan 4 a 5 cm groot. Haal de zaadjes er uit, eet het klein stuk je van het vruchtje op zo dat je kunt bepalen of het heet genoeg is en zo ja plant het in Februari in een bakje met folie er over. Je kunt ook een Toko proberen vraag dan naar een Surinaamse of Madame Janet pepper ...
en enjoy.

Onderwerp gesloten