citroenboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/12/2006 - 13:36
Elijan

citroenboom

Mijn citroenboom heb ik van buiten naar binnen gehaald en daarna zijn de bladeren eraf beginnen te vallen. Niet eens dat ze gingen verkleuren of zo. De citroenen (2 Grote en een heleboel kleintjes) blijven er gewoon aanhangen. Ik geef ze alleen regenwater en ben gestopt met de voeding i.v.m. de rustperiode. Is mijn citroenboom dood aan het gaan? Het boompje is ongeveer een meter hoog.
Oh ja het boompje staat op een kamertje waar het vrij koel is, en het komt daar niet hoger dan 15 graden.
Ik hoop echt dat iemand me hiermee kan helpen.
Alvast bedankt.

za, 02/12/2006 - 13:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat gebeurt wel vaker bij citroenen. De overgang van buiten naar binnen vindt de plant gewoon niet prettig. In het voorjaar loopt de plant weer prachtig uit! Je kunt hem tegen die tijd wat bijsnoeien.
Succes!

za, 02/12/2006 - 13:53
Elijan

Dank je wel voor de ontzettend snelle reactie. Ik ben erg blij met dit antwoord, daar ik het vreselijk vind als de cirtoen dood zou gaan, en ik zo mijn best doe voor al mijn planten.
We wachten gewoon af en ik hoop het beste ervan.

za, 02/12/2006 - 20:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ojaa,........zonder blad vraagt de plant nauwelijks water. Dus heel spaarzaam gieten!

wo, 20/12/2006 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben dat ook met onze qumquads gehad,zorg voor voldoende luchtvochtigheid.Pas wel op:bij ons is de plant 's winters gedeeltelijk afgestorven! En koele ruimtes kunnen niet veel kwaad,ons boompje staat nu nog buiten en er is al grondvorst.

grt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag