koude kas

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 25/10/2010 - 15:39
grebenitram

koude kas

wat kan ik nu nog zaaien/planten in de koude kas. er komen kleine tomaten plantjes op. waar die vandaan komen weet ik niet maar ik vind het wel leuk.
verder heb ik nog andijvie staan en kropla.
mvg kitty

di, 26/10/2010 - 15:03
maaikuh

hallo

tuinbonen kun je zaaien die kunnen aardig wat vorst hebben.
En volgens mij kun je ook bloemkool en spinazie of snijbiet zaaien.

groetjes

di, 26/10/2010 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kitty, maaikuh zegt dat nou wel omdat die groenten zoals tuinbonen aardig wat kou kunnen hebben, maar dat wil niet zeggen dat je zulke dingen op ieder tijdstip in het jaar kan telen. Over het algemeen is het in de koude kas nu afgelopen. Ik heb er zelf nog een peperplant in staan met een kleine honderd lange puntige pepers, wat een fraai gezicht is, maar de groei is er uit en hij moet straks plaats maken voor planten in potten die nu nog buiten staan. De planten gaan in rust en niet alleen om de lagere temperaturen, maar ook door het kortere daglicht. De meeste mensen gebruiken in de latere herfst en winter de koude kas voor berging en bescherming van hun potplanten en pas in februari, als de grond voorbewerkt is dan kan je weer gaan zaaien, bijvoorbeeld tuinbonen en soms ook al sla of al wat plantjes kopen. Een beetje afhankelijk hoe dan het weer is en of de potplanten al naar buiten kunnen. Nu nog zaaien? Ik zou niet weten wat.

Frans.

di, 26/10/2010 - 18:43
guy_fruit

Planten van jonge groentenplantjes is in deze periode het beste:
- Veldsla
- Eikenbladsla
- Rucola of notensla
- Groenlof (suikerij)
- Bladkool
- ...

Potten of emmers met herfstframbozen en doordragende aardbeien kan je nu ook binnen zetten.

Mvg,
Guy

di, 26/10/2010 - 23:14
maaikuh

Nou frans

De tuinbonen zijn bij mij een paar weken geleden de moestuin in gegaan.
Bij een normale winter kan dat heel goed... Medetuiniers bij mij in friesland op de volkstuin hebben zelfs jonge bloemkoolplantjes en nog een andere koolsoort in hun moestuin gezet.

wo, 27/10/2010 - 10:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maaikuh, het is leuk om zulke dingen te proberen, maar echt lekkere tuinbonen oogst je in de eerste helft van het jaar. Winterbloemkool blijft een gok. Die moet eind juni al worden gezaaid, dus dat zijn nu al flinke planten. In een normale winter met af en toe strenge vorst en sneeuw mislukt het vaak. Maar na een zachte winter kregen wij van de buurman vaak al vroeg in het voorjaar een prachtige heerlijke bloemkool, Als je zoiets wil proberen? Doen!
De vraag was echter wat je nog in de koude kas kan doen en de groenten die hiervoor door Guy-fruit genoemd zijn zou je kunnen proberen.

Frans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag