verhuizen van een 10 jaar oude pruimenboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/03/2007 - 14:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

verhuizen van een 10 jaar oude pruimenboom

Beste tuinvrienden,
graag jullie aandacht voor het volgende, 10 jaar geleden hebben we met ons trouwen een pruimenboom gepoot, 4 jaar geleden hebben wij deze verhuist en nu moeten we dat weer doen. ik weet echter niet meer wanneer we dat gedaan hebben.
mijn vraag is dus het volgende; wanneer kan ik het best de boom verplaatsen(de oogst van dit jaar is niet belangrijk als hij het maar overleeft.) de boom is een vroegbloeier staat altijd al vroeg in maart(onze trouwdag) in bloei. de stam heeft een diameter van ongeveer 15 á 20 cm.

alvast bedankt voor jullie reactie groetjes en groene vingers gewenst dit voorjaar.

Petert

wo, 28/03/2007 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste wanneer het blad er af is. Je kunt de boom nu vast voorbereiden door een sluf rondom de boom te graven (zo'n 2 spaden diep). Zo dwing je de boom dit jaar een compactere kluit te maken wat het verplanten en aanslaan straks vergemakkelijkt.

Ruud

do, 29/03/2007 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Ruud of ieder ander die dit leest,

Als het mogelijk is wil ik de boom liever eerder verhuizen. verlies van de oogst is geen probleem. als ik bv nu de boom rondom 2 steken diep los maak kan ik hem dan ook zeg maar eind juni verhuizen of is dit vragen om ellende?
alvast bedankt voor antwoord,

Groetjes Petert

do, 29/03/2007 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

eind juni is wel zo ongeveer de slechtste tijd om hem te verhuizen.hij moet dan meteen de warme zomer in met beschadigde wortels!niet doen dus.

Onderwerp gesloten