Zieke appelboom?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/07/2009 - 22:58
hofst749

Zieke appelboom?

Hallo,

Wij hebben zo`n maand geleden 3 fruitbomen gekocht: een kers, een pruim en een appelboom. De kers en de pruim zie je bijna per week groeien. Maar de appelboom doet het niet echt goed. Zoals je op de foto kunt zien, worden de blaadjes bruin en vallen af. Ook is hij nog geen cm gegroeid. In het begin dachten we dat hij gewoon een klap had gekregen van het planten, maar we zien het erg somber in. Kan iemand ons raad geven om de boom te redden. Hij krijgt genoeg water en voeding.

Groetjes Laura

Zieke appelboom?
zo, 05/07/2009 - 23:47
guy_fruit

Verschillende oorzaken zijn mogelijk:
- Te droge grond
- Teveel meststoffen in de grond
- Schade van een onkruidbestrijdingsmiddel (Op het gras gebruikt?)

U vertelt water en voeding genoeg te geven, dus te droge grond zal wel niet kunnen. Teveel voeding is slechter dan te weinig!
Leg een flinke laag hakselhout of grove compost aan de boom en geef slechts 1 keer per week flink water.
Met een plantensproeier kan je 's morgens en 's avonds al de bladeren nat sproeien. Probeer dat 2 weken vol te houden, tot de nieuwe bladeren groen blijven.

Guy
www.houtwal.be

zo, 16/08/2009 - 04:58
klaasgaastra

Ik denk dat het waarschijnlijk wél een klap is van het planten, de ene boom reageert hier namelijk anders op dan een ander. Sommige bomen gaan al hun energie steken in het ontwikkelen van wortels, dus gaat er weinig energie naar de boom zelf waardoor een deel van het blad afsterft en geen of weinig groei vertoont. Ik denk hij het komende voorjaar wel goed zal beginnen met uitlopen. In het vroege voorjaar moet u even kijken of u geen dood hout aantreft in de boom (vaak uiteinden van takjes). Wanneer dit er wel in zit dan kunt u dit er het best even uitknippen met een scherpe snoeischaar. Dode takken in een boom kunnen namelijk infecties veroorzaken welke doortrekken in de dichtst bijzijnde knoppen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zou de boom verder niet snoeien dit jaar omdat hij nauwelijks heeft gegroeit. Ik geef de boom wel goede hoop, ik zou me geen zorgen maken. Ik heb dit verschijnsel self een aantal keren meegemaakt in eigen tuin en deze bomen hebben het allemaal gered.

veel succes er mee!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag