2 kamerplant-problemen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/10/2006 - 10:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

2 kamerplant-problemen

Een eerste vraagje gaat over de verzorging van Callisia repens (turtle) ofwel een schildpadplantje. Ik heb deze enkele maanden geleden gekocht. Mijn plantje is serieus aant groeien, maar aan de binnenkant zijn er veel dorre blaadjes. Geregeld verwijder ik daar een deel van. Kan er iemand mij wat meer vertellen over de verzorging? Moet ik hem verpotten? Moet hij wat ingeknipt worden?

Een tweede probleem gaat over een Schefflera actinophylla (vingersboom). De plant lijkt gezond, hij krijgt nieuwe scheuten. Toch krijgt de stengel een paarse kleur. Is dit normaal? Ik zie ook geregeld kleine zwarte 'beestjes' vnl. op de nieuwe scheuten.

za, 21/10/2006 - 00:41
groenfan

Hallo,
ik heb zelf geen ervaring met dit plantje,maar ik heb in een plantenboek gevonden, dat de callisia best regelmatig vernieuwd wordt door stekjes.
Dit gebeurt door stukjes plant van ongeveer 5 cm in aarde te steken.

za, 21/10/2006 - 12:18
hanninkj

De Schefflera is een prachtige plant die wel 10 m hoog kan worden. De beschreven soort wordt vaak als kamerplant gehouden maar komt beter tot zijn recht als kuipplant. Hij kan in de zomer goed buiten staan. Op de nieuwe scheuten zie je nog wel eens zwarte luizen en die behandel ik meteen met Admire omdat anders de bladeren kunnen misvormen. Normaal spuit ik niet meteen.

ma, 29/01/2007 - 20:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je plantje heeft een gebreksziekte dit betekend dat je plantje een tekord heeft aan een voedings element of meststof ik denk dat hij een tekort aan magnesium heeft je moet er snel wat aan doen anders sterft je plantje :p :)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag