adenium obesum met wolluis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/10/2010 - 14:13
sandy18

adenium obesum met wolluis

Ik heb een adenium, woestijnroos, die steeds wolluis ontwikkeld. Elke keer spuit ik de plant in met antiluis spul (3 verschillende soorten geprobeerd), maar dan laat de plant alle blad vallen. Daarna groeien de bladeren weer aan en ziet de plant er mooi uit, maar ook de luizen zijn weer terug.
De plant heeft nu de hele zomer op een zonnig terras gestaan. Nu staan hij binnen en de luizen zijn er nog steeds.
Weet iemand een luizen bestrijding voor deze plant?

zo, 10/10/2010 - 15:27
Draco

Heb je Calypso van Bayer al eens geprobeerd? Dit middel kan ook met het gietwater worden toegediend en werkt dan systemisch. Ook vindt opname via de bladeren plaats.

ma, 18/10/2010 - 21:55
EllyC

Vandaag heb ik het product Calypso van Bayer in mijn handen gehad en gelezen dat het via
besproeing van de plant moet worden toegebracht, daarom heb ik het niet gekocht. Heb je dan
ervaring met toediening via het gietwater? Ik heb nl ook behoorlijk last van wolluis.

ma, 18/10/2010 - 22:17
sandy18

Dat dacht ik ook toen ik het las op de verpakking van Calypso. Je kan Calypo aangieten, maar het werkt beter als je het op het blad spuit. Ik heb nu de tabletten Admire pin, die je in de grond moet steken gekocht. Twee tabletten in de pot gedaan en nu een weekje gieten en afwachten....

ma, 18/10/2010 - 22:58
Draco

Essentieel voor de werking van het product Calypso is kennelijk, dat het werkzame middel door de plant wordt opgenomen, hetzij via het wortelgestel of via de bladeren en door de plant wordt verspreid. Hierdoor nemen ook zuigende insecten, die niet direct door het middel worden geraakt het uiteindelijk op en gaan dood. De werking is daardoor behoorlijk effectief, zodat met een eenmalige of weinig behandeling(en) kan worden volstaan. Ten aanzien van de bespuitingen heb ik goede ervaringen met luis, dopluis en wolluis (o.a. bij Phalaenopsis en diverse succulenten).
Calypso wordt zowel kant en klaar als geconcentreerd verkocht. De lege spuitfles van een literoplossing kan eventueel hergebruikt worden voor uitverdunning van het concentraat.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag