Aziatische planten..

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/11/2008 - 23:00
Stefan W.

Aziatische planten..

Goedendag.
Ik heb mij zojuist met een reden op dit forum aangemeld.
Mijn grote hobby is het houden van Tropische o.a. Aziatische slangen.
Daarvoor richt ik graag zo natuur getrouw mogelijke terraria in.
De dieren waarvoor ik de bak inricht komen uit gebied met een hoge luchtvochtigheid en temperaturen tussen de 25-28 max graden.
De planten die ik op het moment voornamelijk gebruik zijn:
Ficusinfo-icon Pumillia
Ficus Benjimina
Ficus Binnendijkii
Een experiment met de Elastica.
Scindapsus.
En zebragras,
En Dracaena soorten

Het voornaamste is dus dat de planten het goed kunnen doen bij wat hogere temperaturen en tegen redelijk vochtige, zoniet natte voeten.

Weet iemand hier nog planten die ik zal kunnen gebruiken, ik ben dol op woekeraars :)

b v d
Groeten
Stefan

za, 08/11/2008 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien moet je eens denken aan tropische varens zoals Nephrolepissoorten of een nestvaren Aspleniuminfo-icon nidus. Er zijn ook woekerende soorten met kruipende rhizomen. Een kwestie van rondneuzen in tuincentra of anders contact opnemen met de Nederlandse Varenvereniging.

zo, 09/11/2008 - 11:21
tekenaar

Niet om het een of ander, maar ik betwijfel of dit een goed idee is. Potgrond is een ideale broedplaats voor parasieten (mijten, flagellaten enz)en o.a. eieren van ingewandswormen blijven zeer lang in leven in vochtige potgrond. De kans op (dodelijke) parasitaire infecties is dus vele malen groter in een beplant terarium in vergelijking met een steriele bak . Mijn keuze zou zijn om de terrariums steriel te houden (evt kunstplanten, hout, stenen - in ieder geval geen grond of iets vochthoudends - dus ook geen kleikorrels, tenzij je die regelmatig vervangt) en de vochtigheid en decoratie te regelen door veel planten om de terraria heen te zetten.

ma, 10/11/2008 - 09:04
Stefan W.

Thx voor de info.

Deze soorten steriel houden is geen optie, Het belangrijkste is een perfecte luchtcirculatie. Dit om bacteriehaarden te voorkomen,
Bacteriën heb je altijd in een bak. Maar een terrarium zoals onderstaande onderhoud zichzelf. De dieren leven bij mij pcies zoals in het wild. Dat betekend dat die ene drol in de maand wordt opgevangen door de bodem en daar wordt verwerkt. afgevallen bladeren blijfen gewoon liggen.
Een Steriel huisvesten voor een tropisch dier is naar mijn mening simpelweg onnatuurlijk(voor zover dat kan in gevangenschap) niet optimaal en kan bij deze dieren juist! de dood ten gevolgen hebben. Bacterien zijn er altijd, net zoals bij hun struik in de buch.

https://tinyurl.com/y5vssqsv

Groeten
Stefan

ma, 10/11/2008 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeker als je een goede luchtcirculatie hebt kun je er kleine orchideeen soorten in kweken. Je kunt die het best vinden op gespecialiseerde websites. Ook veel handelaren vermelde de geografische herkomst van hun botanische orchideeen.

Ruud

ps. kijk voor ideeeen eens bij epitropica.de . Als het machine vertaalde Nederlands je niet aanstaat of volkomen onbegrijpelijk is schakel dan over naar Duits.

wo, 12/11/2008 - 11:03
tekenaar

De besmettingsdruk in terariums is al heel snel onnaturlijk hoog doordat de oppervlakte kleiner is dan de natuurlijke homerange van de dieren. helaas spreek ik uit ervaring. Maar als je het wilt proberen: bekijk dan tenminste de ontlasting van de dieren zeer regelmatig onder de microscoop.

Onderwerp gesloten