hoe laat ik deze varen groeien?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/11/2009 - 12:29
dijkm

hoe laat ik deze varen groeien?

Hallo!

Ik heb een grote varen gehad en daar in het voorjaar een stukje vanaf gescheurd in de veronderstelling dat ook dit stukje vanzelf wel weer zou uitgroeien tot een grotere plant. Toch is de plant tot op heden nog helemaal niet gegroeid. Hebben jullie tips of is dit gewoon een plant die niet snel groter groeit?

Ik heb de varen licht/half schaduw staan en niet in de zon. Ik benevel hem wekelijks en de grond blijft vochtig. Verder krijgt hij voeding.

Groetjes, Mariel.

hoe laat ik deze varen groeien?
do, 12/11/2009 - 21:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een dichte pot zonder afwatering is voor varens niet echt prettig. Deze varen houdt van een luchtige, zuurstofrijke grond, dus niet constant vochtig.
De naam is: Microsorum diversifolium.

di, 17/11/2009 - 20:46
dijkm

Op de foto is het niet al te best te zien maar de varen staat in een plastic kweekpotje en dan weer in deze overpot. Dat is denk ik wat je bedoelt toch? Vaak geef ik hem ook water in de wasbak waardoor het overtollige water direct wegloopt. Hoe creeer ik verder een luchtige zuurstofrijke grond? Deze grond is nieuw sinds het splitsen.
Is het enigste wat ik nu kan verbeteren in de verzorging, de grond tussendoor laten opdrogen?

wo, 18/11/2009 - 01:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, zuurstof is voor de wortels van deze plant heel belangrijk. Het is een epiphytisch groeiende varen, die van veel lucht houdt.

wo, 18/11/2009 - 21:04
tekenaar

Je kan voor in bomen groeiende soorten (zoals deze) orchideeengrond of een mengsel orchideeengrond/potgrond gebruiken. Orchideeengrond bestaat uit deels veteerde houtsnippers, een luchtig mengsel, dus. Ik heb daar nu een jaar lang een hertshoornvaren op staan en die groeit goed (wel langzaam aan). Hertshoornvaren is ook een hoog in bomen groeiende plant.

Voeding zou ik zulke planten maar heel weinig geven, hooguit een paar keer per jaar en dan niet de volle sterkte.

do, 19/11/2009 - 18:00
birdwatcher

@tekenaar orchideeen grond bestaat echt niet uit half verteerde houtsnippers
maar uit bark en andere toeslagen zoals zwarte-en vezelturf.
half verteerde houtsnippers zijn voor de meeste orchideeen dodelijk.
groet Dirk.

do, 19/11/2009 - 19:22
dijkm

maar misschien is het wel een idee om de grond van dit plantje met houtsnippers te mengen! (om wat meer zuurstof te creëren.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag