Yucca Elephantipes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 29/05/2009 - 15:11
Bauke

Yucca Elephantipes

Ik heb een grote Yuccainfo-icon in een pot met gaten. Deze Yucca stond een paar jaren op 3,5 meter van een groot raam op het zuiden. Deze winter werden er veel bladeren hard en bruin. Ik heb alle bruine bladeren weggeknipt en de plant verplaatst naar een raam op noord, vlak voor een radiator. Nu na een paar maanden worden de bladeren bleek en slap. Ook krullen ze in de lengte richting om (rietjes). Ik geef om de twee weken een kleine liter water. Wellicht teveel?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet, Bauke

vr, 29/05/2009 - 15:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Yuccainfo-icon wil graag in de zon en kun je bijna als een cactus behandelen. Op het noorden is geen zon en 3,5 meter van een raam was veel te donker.

vr, 29/05/2009 - 15:17
Bauke

Greenconnection, dank u wel voor de snelle reactie. Een raam op zuid is problematisch. Zou het een alternatief zijn om de Yuccainfo-icon tussen mei en oktober in de zon buiten te zetten en s'winters terug naar het raam op noord?

Vriendelijke groet, Bauke

vr, 29/05/2009 - 15:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een prima alternatief en de plant zal er zeker van opknappen. Alleen laat de plant wel langzaam wennen aan de zon; het blad wat de plant nu heeft is geen zon gewend en verbrandt gemakkelijk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag