Bloei Choisya ternata

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/02/2009 - 22:27
Camelia

Bloei Choisya ternata

Ik heb twee Choisyainfo-icon's twee jaar geleden gekocht. Ik lees overal dat Choisya's zo overdadig bloeien maar die van mij bloeiden het eerste jaar helemaal niet en het tweede jaar hadden ze een enkel bloemetje. Wat kan er aan de hand zijn? Ze groeien verder erg goed, zien er gezond uit. Ze staan in de zon...

zo, 22/02/2009 - 10:41
tuinprins

Mij schieten 3 dingen te binnen:

1. Hoe ouder hoe rijker de bloei. Kwekers kunnen in twee jaar een verkoopbare plant afleveren (met soms een bloemknop erin) maar voor een rijke bloei moet de plant ouder zijn. Verder moet je niet snoeien anders wordt Choisyainfo-icon een bladplant en geen bloeiplant.

2. Er zijn verschillende soorten Choisya's. Die met het gele blad ('Sundance') bloeit zeer slecht en is in de eerste plaats een bladplant. Of die met het smalle blad ('Aztec Pearl') slechter bloeit dan de gewone weet ik eigenlijk niet maar dat zou kunnen.

3. Je kunt het met de plant slecht getroffen hebben. Afwachten is hierbij de enige optie.

Gegroet, de tuinprins

zo, 22/02/2009 - 16:00
Camelia

Bedankt Tuinprins,

Het is geen sundance of aztec pearl en ik heb ze nog nooit gesnoeid. (dit jaar moet ik er wel wat vorstschade uitsnoeien). Ik heb er twee die het niet doen, al heb ik ze wel tegelijkertijd gekocht. Ik hoop dus op je eerste idee want dan zou het elk jaar beter kunnen worden.

Groeten,

Camelia

zo, 22/02/2009 - 17:00
Hendrik Jan

Zoals Tuinprins al zegt Choisyainfo-icon 'Sundance', met mooie geel/groene bladeren is niet echt een grote bloeier, de gewone Choisya ternata is een goede bloeier evenals de Choisy ternata 'Aztec Pearl'. Toch adviseer ik om de Choisya elk jaar DIREKT NA DE BLOEI snoeien, ik snoei ze overal elk jaar zonder problemen voor de bloei.
Snoei je niet dan wordt het hel snel een te grote struik die omvalt (dit is de enige handicap van deze mooie heester).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag