Keuze nieuwe boom

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/02/2010 - 11:27
hulsm001

Keuze nieuwe boom

Beste lezers,

Ik heb een hele grote perenboom in mijn tuin staan die al meer dan 50 jaar oud is en ongeveer 8-10 meter hoog is. De boom geeft in de zomer heel veel overlast in de vorm van vliegen, bijen en wespen. Daar we onlangs verbouwd hebben(tuindeuren, hebben we besloten de perenboom binnenkort te verwijderen. Ik ben me nu aan het orienteren op een nieuwe boom maar kan geen keuze maken. Onze tuin is vrij klein(10 meter diep) en de boom moet achterin de tuin komen( op het zuiden) net voor een 2 meter hoge schutting. We dachten eerst aan en dakplataan maar denken nu toch aan een boom die de hoogte ingaat(hooguit een meter of 6/7. Het moet een boom zijn die geen muggen, vliegen, bijen, wespen aantrekt. Hij moet wel wat beschutting bieden tegen de zon. Zou een walnotenboom iets zijn? Trekt deze boom bijen en wespen aan? Heeft iemand een ander idee?
Graag jullie reacties. Alvast bedankt. Frank Hulsman

do, 25/02/2010 - 11:47
hansi

De meeste bomen die vrucht dragen lokken insecten naar zich toe met de geur
ervan.Het is eigenlijk zonde om een boom van 50 jaar oud (eventueel)te
kappen,er is al zo weinig natuur over.

m.v.g.
hans.

do, 25/02/2010 - 11:50
hulsm001

Doe het ook met veel pijn in mijn hart maar we hebben een kleine tuin en afgelopen zomer konden we totaal niet buitehn zitte door het ongedierte. We willen ook zeker weer een nieuwe boom in de plaats planten.

Bedankt voor je reactie.

Groeten,

Frank

do, 25/02/2010 - 19:03
D_SDennis

Van walnoten is bekend dat deze vliegen en muggen weren. Datis een van de redenen waarom walnoten van oudsher dichtbij de boererijwoning werden geplant. En worden geplant. Maar een walnoot wordt wel groot!

do, 25/02/2010 - 19:30
tuinwroeter

ik wou dat ik in de tuin zo een boom had van die leeftijd, maar gezien je kleine oppervlakte zou ik, als de boom gerooid is, (eeuwig zonde) er geen nieuwe boom meer neerzetten, omdat de geschiedenis zich dan over een aantal jaren weer herhaalt, boom te groot, toch overlast, te dicht bij de erfscheiding.
Dat verdient een mooie boom van welke soort dan ook niet.
Er zijn zoveel andere oplossingen dat er niet over een nieuwe boom nagedacht hoeft te worden.
Denk een na over een prieel die je laat begroeien met klimmers of zo.

di, 09/03/2010 - 13:09
Hendrik Jan

Een walnotenboom is erg mooi maar wordt zeer groot, dus niet geschikt.
Denk eens aan een siermalus, mooie kleine appeltjes (als grote bessen), deze blijven zeer hangen t/m december, redelijk transparant, haast geen enkele last van wespen etc.
Almachier (krentenboompje) of een leuk boompje op stam, dan ben je zeker dat de boom niet te groot kan worden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag