klimop tegen schutting

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 11/07/2008 - 21:45
mieke55

klimop tegen schutting

Onze buren hebben klimop tegen hun kant van de schutting geplaatst, wij willen echter niet dat het erdoor heen gaat groeien, wat kunnen we doen, waardoor het er zo min mogelijk doorheen groeit. En wordt klimop op een gegeven moment geen haag, waardoor ze het wat verder van de schutting hadden kunnen plaatsen.Dan hadden ze de achterkant ook zelf bij kunnen houden.

vr, 11/07/2008 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klimop heeft steun nodig om te groeien en kan niet een zelfstandige haag vormen. Erdoorheen groeien, doet klimop alleen als het een open schutting is. Erover groeien kan vervelender zijn; het vormt een flinke bos, die regelmatig gesnoeid moet worden.

ma, 21/07/2008 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

U kunt aan uw kant, deze klimop aan de planken bevestigen met ty-rips.
Voordeel daarvan is, dat u de klimop strak tegen de schutting aan kunt strak-trekken. Tweemaal per jaar met een heggeschaar erlangs, en de overtollige aangroei is weg......

ma, 21/07/2008 - 18:34
anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt de vraag niet goed gelezen, we hebben juist een probleem met het er doorheen groeien van de klimop. Maar de schutting dicht maken kan niet want dan kan er geen wind doorheen. Onze vraag was kan je zomaar klimop planten tegen een schutting van ons beide zonder overleg.
groeten mieke

ma, 28/07/2008 - 18:56
Hendrik Jan

Je kan hier weinig tegen doen, je buren mogen dat, je kan alleen alles wat er door komt terug duwen en/of afknippen.
Hederainfo-icon komt altijd gewoon door schuttingen, de kleinste kier is al genoeg. Met een schutting met verspringende planken is het echt een groot probleem.

Ik heb het weg gesloopt omdat het niet leuk was voor mijn buren (licht er ook nog aan wie aan de zon kant zit).

Op den duur vernield een hedera elke houten schutting, het wringt zich tussen elke mogelijke opening, hoe klein ook.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag