Leilinden met gele bladeren

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 18/08/2010 - 21:20
koenbekaert

Leilinden met gele bladeren

Hallo,

Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste bestrijding van de ziekte op mijn leilinden. Had gedacht aan een schimmel, maar geen idee welke richting te zoeken. Zijn er mensen die dezelfde verschijnselen hebben op hun bomen? Hoe op te lossen, welke manier om dit te bestrijden, ik ben ten einde raad...
Meer te zien op de foto in bijlage, gele plekken, het blad valt af als het volledig bruin is..

alvast bedankt

Leilinden met gele bladeren
wo, 18/08/2010 - 22:29
RdB

Ik zie weinig problemen met dit blad, beetje roest maar verder is dit toch echt normaal gedrag van elke Linde die ik ken, zeker na zo'n rare zomer (loeiheet, daarna kletsnat). Eigelijk laten ze altijd om deze tijd (en vaak al eerder) een deel van hun blad vallen.

Ruud

do, 19/08/2010 - 01:42
peterplant

Lijkt mij ook normale reactie op afgelopen zomer. Hoe lang staan de bomen er al en op wat voor soort grond tuinier je. Hoe oud zijn huis en tuin?
Probleem zou namelijk ook in de structuur van je grond kunnen zitten.

do, 19/08/2010 - 12:59
D_SDennis

Daar sluit ik me bij aan. Is de grond te droog, of de groeiplaats te beperkt? inderdaad zijn er linden die nu al ruien. Maar dat zijn allemaal straatbomen die het niet zo naar hun zin hebben op die plekken. Het is daar immers vaak schraal en droog. Of de boom er dood aan gaat? Nee, dat niet zo snel. linden zijn erg sterk. Maar je kunt je afvragen of je iets kan doen om de situatie voor de boom te verbeteren. Laat eens een foto zien van de bomen en hun standplaats, als je wil. Misschien kan er dan nog wat zinnigs aan toegevoegd worden.

Onderwerp gesloten