thuja plicata verkleuring

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/11/2009 - 19:36
ward

thuja plicata verkleuring

ik heb eind september thujainfo-icon planten van 1.75 cm geplant . het waren planten uit volle grond met toch een goede kluit. heb ze geplant in een voldoende groot plantgat met voldoende potgrond en heb er een druppeldarm bijliggen gehad in het begin, maar nu kom ik erachter dat een deel van de planten een doffe groen grijze verkleuring krijgen , waar zou dit op wijzen ? wat kan de oorzaak zijn ?

za, 05/12/2009 - 23:12
D_SDennis

Wip er een uit de grond en maak een duidelijke foto van de kluit. Misschien toch een beroerde kluit? Of heb je de boel onbewust verzopen?

zo, 06/12/2009 - 14:15
WiPe

Te diep planten kan voor zeer veel soorten een start zijn van veel problemen die vaak leiden tot het (gedeeltelijk) afsterven van de boom. Als je de kluit controleert kun je ook de plantdiepte controleren.

ma, 07/12/2009 - 09:53
tuinprins

Een doffe verkleuring van coniferen wijst vaak op phytophtera. Dit is een schimmelziekte die de wortels aantast. Oorzaak is meestal dat de planten te nat staan. Dit kan liggen aan slechte drainage maar ook aan overmatig water geven.

Tegen phytophtera is geen middel beschikbaar. Bovendien blijft deze schimmel een aantal jaren in de grond zitten dus als je opnieuw coniferen van de zelfde soort plant is de kans reëel dat de nieuwe coniferen ook aangetast worden.

Maar zo op afstand is het niet met 100% zekerheid te zeggen dat het hier om phytophtera gaat. Gezien het feit dat er een druppeldarm bij de coniferen heeft gelegen acht ik de kans groot dat het hier inderdaad om phytophtera gaat.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag