Welke boom zal ik plaatsen?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/08/2010 - 23:20
Ganzentuin

Welke boom zal ik plaatsen?

In onze tuin willen we een boom plaatsen. Hij mag zo'n 4-5 meter hoog worden en zo'n 3-4 meter breed. Liefst wil ik een boom die geen snoei vereist. Bij voorkeur moet de kroon rond van vorm zijn, maar het hoeft beslist geen getrimd model te zijn. De boom moet wel voldoende bescherming bieden voor vogels, want die nestelen in de buurt en willen we graag in de tuin houden. Heeft iemand een tip voor ons?

zo, 22/08/2010 - 00:02
Draco

Cercidiphylluminfo-icon japonicum ofwel Katsura boom.

zo, 22/08/2010 - 00:32
peterplant

Of Liquidambarinfo-icon styraciflua 'Gumball' op stam.

vr, 10/09/2010 - 22:16
burty

witte sierpeer? pyrusinfo-icon calleryana canticleer

za, 11/09/2010 - 09:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijsterbes, Sorbusinfo-icon, verschillende soorten, waar de vogels om de ruimte in de kroon graag in zitten.

za, 11/09/2010 - 10:59
tuinprins

Bij mij in de buurt (Midden Brabant, NL) hebben de lijsterbessen al jaren last van schurft en wie weet wat nog meer. Gevolg: veel voortijdige bladval. Lijsterbes behoort tot de rozenfamilie en die zijn, zoals misschien bekend is, gevoelig voor veel ziektes. Lijsterbes zou ik dus niet aanplanten.

Pyrusinfo-icon calleryana 'CHanticleer' krijgt vaak uitlopers aan de voet (onderstam). Zijn gemakkelijk te verwijderen maar je moet het wel steeds doen. Bloeit wel mooi.

Liquidambarinfo-icon 'Gumball' is een goede keuze.

Persoonlijk zou ik kiezen voor een Cornusinfo-icon kousa chinensis (bloemkornoelje). Deze boom heeft weliswaar niet echt een ronde kroon maar wel een mooie bloei in mei-juni, opvallende aardbeiachtige vruchten, en een zeer fraaie herfstverkleuring. (3 dingen voor de prijs van 1!).

Gegroet, de tuinprins

za, 11/09/2010 - 14:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tuinprins, u zou de lijsterbes niet planten omdat bij u in midden-Brabant de lijsterbessen de schurft hebben. Ik woon in de Betuwe langs de Waal op kleigrond en mijn en andere lijsterbessen hier zijn gezond.
Wat iemand die een boom wil aanschaffen ook moet weten, is dat een lijsterbes wel rommel geeft van de vogels die er graag in zitten en van de bessen in de herfst, want er hangen er nogal wat aan.
Overigens is het ook altijd van belang bij een plantkeuze te bedenken wat voor grond je hebt en welke geschikt is.
Frans.

Welke boom zal ik plaatsen?
Onderwerp gesloten