wisteria (blauwe regen)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/04/2009 - 11:12
inder

wisteria (blauwe regen)

Ik heb over de hele lengte van mijn tuinschutting (10 meter) een blauwe regen. Hij heeft het ongeveer 18 jaar fantastisch gedaan (2 x per jaar een bloei en niet te stuiten qua groei.....) Maar ik bemerkte deze week dat hij vrijwel dood lijkt..... Ik heb al heel wat takken weggesneden, zie dat de loten, die naast de oude stam vanaf de grond groeien, nog wel in leven zijn, maar voor de rest lijkt hij et echt begeven te hebben.... Ik voel me bijna in de rouw, omdat ik zo op mijn wisteriainfo-icon gesteld was en elk voorjaar tot najaar met trots van hem zat te genieten. Heeft iemand enig idee hoe dit nu kan ? Heeft het deze winter bijvoorbeeld te hard gevroren? Ik overweeg er een tuinman bij te halen, in de hoop dat deze kan bespeuren of er nog leven in zit, maar wil eerst even proberen of ik via deze weg tips krijg.
Overigens zijn de grote takken nog niet bros, alleen de minder grote zijtakken. De binnenkant is echter niet groen en ik twijfel of er nu nog leven in zit of niet. Kortom: tot hoever zal ik hem moeten terugsnoeien?

ma, 13/04/2009 - 12:32
bomensnoeier

gewoon geduld hebben en kijken wat ie doet en dan later alle afgestorven delen wegsnoeien

vr, 01/05/2009 - 19:00
goudenregen

Ik heb hetzelfde met mijn Gouden regen, geen groen blaadje te ontdekken terwijl ik bij mij in de buurt er al volop in bloei zie staan. Ik kreeg ook het advies om even rustig af te wachten maar ik heb er een hard hoofd in dat hij nog wat gaat doen. Misschien toch de strenge vorst die de boosdoener is!

Veel succes ermee, Jos.

vr, 01/05/2009 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de vorst bij Wisteriainfo-icon schadelijk geweest is. In dat geval zouden de scheuten naast de stam zeker bevroren zijn. Kan het zijn dat er ergens in de hoofdstam een afknelling heeft plaatsgevonden, waardoor de sapstroom is verhinderd? De plant heeft nogal neiging te kronkelen en mogelijk om de eigen stam. Na jaren kan door diktegroei de sapstroom dan afgekneld worden.

vr, 22/05/2009 - 17:19
JeannetAartsen

Dag,
Ik las dat u ook problemen heeft met uw wisteriainfo-icon. Tot mijn grote verbazing zaten er bij ons grote knoppen in, maar ineens hield alles op. Hij lijkt helemaal dood te zijn. Bent u er al uit wat er aan de hand is? Ik verneem graag van u. Alvast bedankt.

ma, 01/06/2009 - 23:42
lis1

Bovenstaand bericht is bij ons geheel van toepassing! Geen idee hoe dit kan gebeuren. Zie geen rare beestjes, buren hebben nieuwe straat maar hebben geen wortels o.i.d weggesneden en de andere planten in de tuin staan mooi in bloei.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag