wortels bomen weghalen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/03/2011 - 14:34
marguerite

wortels bomen weghalen

Hallo,

Heeft iemand ervaring met het weghalen van boomwortels?

Ik heb een magnoliainfo-icon van ongeveer 6.5mt hoog en nog een ander grote boom in mijn voortuin...nu groeien de wortels onder mijn tegels door waardoor mijn tegels ongelijk komen te zitten waar je weleens over struikeld.

Kan het kwaad als ik wat wortels weghaal en overleven ze dan wel? De wortels zijn ongeveer een diameter van 3 tot 10 cm.

Marguerite

vr, 04/03/2011 - 10:08
Polplastron

Als je zo'n grote wortels weghaalt dan zal dit de gezondheid van de plant enorm schaden! Haal beter de tegels in de buurt van de boom weg en verleg je tuinpad of terras een klein beetje.

Ik durf hier bij het planten ook wel eens een wortel door te knippen, maar dat is dan eens een enkeling. Meerdere wortels tegelijk raad ik persoonlijk af.

Anderen hebben misschien een andere mening of ervaring.

Groeten,

Pol

vr, 04/03/2011 - 13:41
D_SDennis

Zonder wortels gaat een boom dood of erger nog valt ie om! Dus gebruik je gezond verstand. Enkele dunne wortels weghalen is geen probleem. Vaak zijn het ook maar dunne wortels die dit probleem veroorzaken. Maar wat Pol aangeeft is beter. Of haal de tegels weg, verhoog het een paar cm met grof zand en straat dan weer dicht. In mijn ogen is een minder egaal voetpadje veel minder belangrijk dan een gezonde, veilige boom.

vr, 04/03/2011 - 14:13
Draco

En niet te vergeten de ankerfunctie van de wortels. Je wilt toch niet het risico lopen dat de boom vervolgens omwaait. Het is een bekend probleem met bestrating en bomen. Je kunt de bomen kappen of het probleem accepteren en zoals in mijn dorp een bordje slechte weg plaatsen, danwel het traject (een fietspad..) permanent afsluiten.

vr, 04/03/2011 - 14:22
Polplastron

Dat lijkt me wel origineel: een bordje in de tuin dat zegt: 'Weg in slechte staat!' of 'Traject gesloten!' LOL

ma, 07/03/2011 - 09:35
marguerite

Bedankt voor jullie reactie.

Onderwerp gesloten