draadalgen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/12/2009 - 20:13
tiger

draadalgen

Hallo,kan mij iemand zeggen of er een doeltreffend middel bestaat om draadalgen kwijt te geraken.Mijn waterkwaliteit is goed.Tot een tijdje geleden waren het nog gewone draadalgen,maar nu lijken ze over te gaan tot een soort van draadalgenslijm.Had eerst nog gedacht om een IT-tronic te plaatsen maar door wat ik hier op het forum las ben ik daar toch vanafgestapt.Men zegt ook hoe later op het jaar hoe minder algen je hebt maar ik denk dat dit bij mij omgekeerd werkt.
graag een reactie
mvg Tiger

za, 05/12/2009 - 22:23
D_SDennis

Draadalgen zijn zeg maar positieve algen. Ze halen veel voedingstoffen uit het water en geven veel zuurstof. Maar ze zijn wel hinderlijk en niet mooi om te zien. Ik adviseer deze algen niet te verwijderen maar steeds te oogsten. ALs je verder ook zorgt dat er geen afval in de vijver komt, zoals blad, mest of inspoelende tuingrond dan zal het in principe steeds minder worden. Maar het kan ook dat je teveel vissen in je vijver hebt. ALs je deze ook nog voert en deze vissen groeien en dus steeds meer poep produceren, dan is het vechten tegen de bierkaai. Uiteindelijk zullen ook zweefalgen zich opdoen en dan raak je steeds verder van huis. Dus kijk even goed naar je vijver of je een van bovengenoemde oorzaken herkend en onderneem daar actie op. Gaat het om je vissen, dan moet je denk ik aan een filter gaan denken, of als je die al hebt, een beter of groter filter met meer capaciteit. Succes.

wo, 09/12/2009 - 08:13
gotcha

De vijver moet nu met rust gelaten worden,de winter komt eraan.
Je waterkwaliteit is goed,houden zo.
Wacht af tot het voorjaar,

wo, 09/12/2009 - 23:01
D_SDennis

Waterkwaliteit laat blijkbaar te wensen over....Met aslle respect natuurlijk! Maar wel wachten tot het voorjaar, dat is inderdaad een goede keuze.

ma, 14/12/2009 - 22:15
tiger

OK bedankt voor de tips.We zullen het laten rusten tot in het voorjaar
mvg tiger

Onderwerp gesloten