groen water. geen vissen te zien.

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 10/09/2010 - 20:22
demol

groen water. geen vissen te zien.

Hoi,

Bestaat er een goed produkt om groen water helder te maken?

Maar als ik een glas nemen en ik vul dat met het vijverwater dan is dat zo helder als iets. Maar in de vijver zelf ziet het groen en zie ik niets zwemmen...

vr, 10/09/2010 - 21:01
KRISTOFD

produkten zijn niet de oplossing deze werken maar tijdelijk, de oplossing
is voldoende zuurstofplanten en planten die zorgen voor schaduw in het water zoals geleplomp,waterlelie. Als je geen beplanting wil kan enkel een filter met een uv lamp het water helder maken en houden.

za, 11/09/2010 - 12:54
demol

Dank u KristofD

Maar ik wil geen vijver vol met planten zodat je dan ook geen vissen ziet zwemmen. (of nauwelijks ziet zwemmen)
uv licht gebruik ik en pomp ook. Maar ik heb water bij de vijver gedaan en opeens werd dat zo groen. En wil precies niet meer weg ondanks dat uv licht.
Nogtans is het water heel zuiver als ik er een glas water uit neem.

za, 11/09/2010 - 18:02
KRISTOFD

Een pomp en een uv lamp die krachtig genoeg is voor het aantal liters water.De uv lamp plaatsen voor de filter en liefst een meerkamerfilter gebruiken. als u enkel een pomp en een uv lamp gebruikt worden alle algen die die door de uv lamp afsterven terug in uw vijver gepompt en dat is niet de bedoeling die moeten achterblijven in uw filter die u regelmatig moet reinigen. Met een degelijke uv lamp en filter met pomp garandeer ik u kristalhelder water, maar ik ben nog altijd voorstander van een vijver met voldoende planten en een gewone filter. uw vijver zal ook niet vol zitten met planten vissen zwemmen meestal boven de zuurstofplanten en er tussen.
enkel bij planten zoals bvb een waterleie is het wateropp bedekt maar dan kan je kiezen voor een kleinbladige soort keuze genoeg.als u in één keer veel vers water bij doet kan dit na indedaad na enkele dagen wat groen worden maar na een paar keer door de uv lamp zal dit snel verdwijnen.

zo, 12/09/2010 - 13:04
demol

Dank u

Mijn filter is de gardena cf8000 s. Het Uv licht zit daar bovenaan op gemonteerd.(https://goo.gl/Jz4Gsn)

Dat zal wel iets goed zijn zeker?

groetjes

zo, 12/09/2010 - 17:52
KRISTOFD

het toestel op zich zal goed zijn ,maar dergelijke filter met een uv lamp zijn nogal ligt van capaciteit en dit doen ze om de vijver bezitter toch een filter te kn aanbieden aan een goede prijs. als je filter en uv lamp en een degelijke pomp apart aankoopt zal de prijs maal 4 zijn en dat schrikt veel mensen af. het kopen van dergelijke toestellen is op zich niet slecht maar ze zijn te licht voor de meeste vijvers zodat het verwachte resultaat lang of helemaal uitblijft.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag