Help mijn vissen gaan dood!!!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/04/2011 - 21:08
Lovemyangel

Help mijn vissen gaan dood!!!

Hallo,

Gisteren ondekte ik in mijn vijver, waar goudvissen en koi's in zitten en doode goudvis aan.
Eerst dacht ik dat deze aan ouderdom ofzoiets was overleden, maar nu kom ik net weer bij mijn vijver, blijken er nu weer 2 dode goudvissen te zijn.
En er zijn andere goudvissen die niet meer zo zijn als ze waren.
Het lijkt net of bij hun de staart wordt aangevreten door iets. Ook de witte vissen die er in zitten, hebben een vreemde rode kleur die door hun huid heen schijnt. En ze zitten ook constant boven in de vijver en bewegen haast niet.
Weet misschien iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn?
Of wat ik er tegen kan gaan doen, want wil natuurlijk niet dat mijn koi's ook dood gaan.
Mijn koi's zitten allemaal onder in de vijver en gedragen zich nog steeds altijd hetzelfde en aan hun is ook niks te zien.

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen hiermee?

wo, 27/04/2011 - 21:42
KRISTOFD

een foto kan veel zeggen als ze aangevreten worden kan het vinrot zijn of de gatenziekte,...

do, 28/04/2011 - 22:44
Bommie

Hallo Lovemyangel,

Zelf heb ik het ook onlangs nog meegemaakt dat twee van mijn goudwindes aangevreten waren bij hun vinnen, wat ik op vinrot vond lijken. Ik heb toen in een vissen- en aquariumzaak gevraagd of zij er wat voor hadden. Nu raadde men mij aan om een middel te proberen wat eigenlijk voor aquariumvissen bestemd was maar men zei, probeer het middel ook eens bij vijvervissen omdat zij gemerkt hadden dat een paar mensen die ook dit probleem hadden bij vijvervissen, het middel wat voor aquariumvissen was geprobeerd hadden en de vissen weer helemaal opgeknapt waren. Zelf heb ik dit middel gekocht en de twee goudwindes die ziek waren heb ik in quarantaine gezet en het middel toegepast. Na een dag of vier zag ik tot mijn verbazing dat zij helemaal weer goed rondzwommen in de teil waar zij in zaten en heb hen toen weer in de vijver geplaatst waar zij weer helemaal gezond en gelukkig rondzwemmen. Misschien kun jij dit middel ook eens proberen. Het middel dat ik kocht dat heet: eSHa 2000 en helpt tegen schimmel, vinrot en bacteriën en slijmhuidinfecties, parasitaire infecties. Het bestrijdt succesvol de verwekkers van de gevreesde en vaak ongeneeslijk gekenmerkte slinger en schommelziekte, alsook witte snuiten, huidbeslag, huidtroebeling, open wonden, huidontsteking, bekschimmel, huidbloedingen, huidwormen, blauwschimmel, vinknijpen, bijtwonden, bloederige plekken, ontstoken schubwortels, kieuwontsteking, wefselversterf, staartrot, vinrot, schubbenruigheid, neonziekte en bij ontstekingen, verwondingen en beschadigingen. Er zit ook een gebruiksaanwijzing bij hoor dus je kunt precies zien hoe je het moet doen.
Er staat op het doosje: eSHa 2000 gtegen schimmel, vinrot en bacteriën geneesmiddel met breedbandwerking voor zoetwater aquariumvissen. Het heeft bij mij uitstekend geholpen ook al waren het geen aquariumvissen maar gewoon vissen voor de vijver. Ik hoop dat jij net zoveel geluk zult hebben als dat ikzelf heb gehad en jouw vissenkinderen weer helemaal de oude vissenkinderen kunnen gaan worden en weer lekker gezond in de vijver rond mogen gaan zwemmen. Ik duim voor je en hoop van harte dat het je zal gaan lukken.

Groetjes,

Riber

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag