kikkers in de vijver

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/04/2010 - 15:46
zwanewater

kikkers in de vijver

Al een paar dagen zijn de kikkers 'bezig' in de vijver. Er ligt al veel kikkerdril. Wat ik nu zie is zeer onplezierig. De middelste kikker leeft nog, maar er zitten zeer veel kikkers op en hangen eraan. Zeker 3 tot 5 kikkers . De middelste kikker ziet rood tot in de kop en de poten. Houdt zich zeer stil. Komt zo nu en dan boven, de hele bal schiet van de ene kant naar de andere kant van de vijver. Botst overal tegenaan en dat is dan reden om nog meer kikkers aan te laten hangen. Ik doe weinig aan de natuur , maar is dit normaal. Het zou kunnen zijn dat het dezelfde kikker is die ik gisteren heb gezien en waarbij van alles buiten de kikker hing(ik noemde het toen z'n darmen(!))Wat moet ik nu doen. Vorige week ook al een kikker dood uit de vijver gehaald. Misschien hetzelfde als bij de eenden waarbij het vrouwtje het moet bekopen met de dood door het gedrag van de woerden.

kikkers in de vijver
do, 08/04/2010 - 15:44
zwanewater

Ik geef nog een tweede foto
hartelijk dank voor het evt antwoord, zwanewater

kikkers in de vijver
do, 08/04/2010 - 16:40
Polplastron

In het verleden heb ik ook ooit een groene kikker moeten bevrijden van een aantal overijverige paddenmannetjes. De mannetjes grijpen in deze tijd van het jaar alles vast wat nog maar in de verste verte op een vrouwtje lijkt. Soms zijn ze erg fanatiek en hangen ze met een aantal aan het zelfde slachtoffer . Ik heb ooit horen beweren dat ze zelfs koikarpers kunnen lastigvallen, maar dat heb ik zelf nooit gemerkt.

Wat hier gebeurd is, berust dus op een misverstandje van die mannetjes met waarschijnlijk zelfs een dodelijke afloop voor de middelste kikker.

Je kan ze bevrijden door met je vingers de mannetjes los te peuteren, maar ik vrees dat het hier al te laat is.

Groeten,
Pol

do, 08/04/2010 - 18:42
birdwatcher

ik zou zeggen natuurlijk gedrag
groet Dirk.

za, 10/04/2010 - 15:56
Polplastron

Klopt; natuurlijk gedrag ... Maar helaas met slechte afloop ... 't Blijft altijd de vraag hé; moet je je met de natuur bemoeien of niet ... Jij beslist!

za, 10/04/2010 - 23:54
zwanewater

Het klopt dat het dodelijk is afgelopen.Het werd na verloop van een tijdje rustiger en kon ik de 'aanhangers' wegjagen op 1 na. Deze zat zo vast dat ik hem met geen mogelijkheid los kon krijgen. Op de kant in een vangnet , maar dat was niet genoeg om te reageren. De volgende ochtend eindelijk een ontzette, onderhand, dode kikker gevonden. Al met al een verschrikkelijk gezicht.Het is de natuur, maar ik hoef het eigenlijk niet te zien.
zwanewater

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag