Naar lucht happende goudvis

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/11/2009 - 16:45
Snekre

Naar lucht happende goudvis

Goedendag,

Sinds enkele maanden houd ik vissen, in de begintijd eigenlijk zonder enkele problemen. Echter op een gegeven moment begonnen de vissen om mij nog onduidelijke reden de hele tijd naar boven te zwemmen om lucht te happen, terwijl er naar mijn weten (eerdere ervaringen met goudvissen) voldoende waterplanten in zaten. Luchtpompje heeft eveneens weinig effect. Waarschijnlijk is het probleem niet zuurstofgebrek? Aan het schoonmaken kan het lijkt me ook niet te liggen, gezien ik de bak wekelijks schoonmaak (met alleen water en apart sponsje voor de bak). Voeren gebeurt eens per dag, rond hetzelfde moment.

Helaas zijn er twee goudvissen gesneuveld, beiden waren hele fanatieke luchthappers, ondanks dat ze na elkaar in de bak kwamen. De vis die er nu inzit is sinds het begin aanwezig en ondanks dat er niet echt urgente problemen zijn, vraag ik me toch af wat het 'luchthappen' betekend en wat er eventueel aan te doen is.

Is het mogelijk dat er iets op de stenen zit ondanks het schoonmaken? Aan de planten ligt het waarschijnlijk niet, verschillende planten erin en eruit en zelfs na schoonmaken blijft het effect hetzelfde.

Mvg,

Justin

Naar lucht happende goudvis
za, 07/11/2009 - 19:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk teveel vis in een te kleine ruimte.
Zo'n ronde kom is sowiezo ongeschikt voor vissen. Ik dacht dat die kommen nu eindelijk uit de handel waren.

za, 07/11/2009 - 20:33
Snekre

De kom is alleen aan de zijkanten rond, de voorkant (vanwaar de foto gemaakt is) is plat.

za, 07/11/2009 - 20:50
flat4ever

Helaas is deze kom inderdaad geheel ongeschikt voor goudvissen. Zei behoren VEEL meer ruimte te hebben. ik dacht minstens 80 liter per vis, maar pin me daar niet op vast. Tevens behoren goudvissen in groepen van minimaal 6 exemplaren te worden gehouden.

Helaas worden er nog steeds kommen verkocht met goudvissen, volstrekt onmogelijk. En nee ze passen zich niet aan naar de grootte van hun auqarium.

za, 07/11/2009 - 20:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rond en plat....dan is de ruimte nog kleiner dan ik dacht.

zo, 08/11/2009 - 00:48
Bruine kikker

Ik wilde al zeggen, wat een triest gezicht, zo'n kleine kom. Het beestje kan nauwelijks rechtuit zwemmen. Alsjeblieft koop een grotere bak waar hij lekker een heel stuk vooruit kan zwemmen zonder in no time zijn neus te stoten. Je hebt verder genoeg liefde voor je vissen, daar ligt het niet aan.

zo, 08/11/2009 - 13:19
Shaka

Allereerst inderdaad een grotere bak.Liefst langwerpig.Hoe groter het wateroppervlak des te beter.Kommen als deze zijn alleen geschikt om er vetplantjes in te houden.
Het is meestal 35 liter per vis.Houdt er wel rekening mee,dat de vis als het ware meegroeit met de bak.
Het voeren van eenmaal in de week is over het algemeen voldoende.Vissen worden eerder doodgevoerd dan dat ze verhongeren.

ma, 09/11/2009 - 10:23
birdwatcher

deze vis probeert zichzelf van het leven te beroven uit pure frustratie over zijn leven,ik zou er uit springen.
groet Dirk.

Onderwerp gesloten