Teveel aan hoornblad

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/09/2009 - 20:39
Nathalie1987

Teveel aan hoornblad

Hey,

wij hebben een natuurvijver en sinds enkele maanden is het hoornblad zo hard gegroeid, dat heel onze vijver vol zit. Onze vissen kunnen bijgevolg bijna niet meer zwemmen. Wij weten echter niet hoe dat we het hoornblad kunnen verwijderen (zonder de vissen te doden)? Wij hebben al een heel deel met de hark eruitgehaald, maar binnen de week zit dit terug vol. Weet iemand een middel om alle hoornblad te verwijderen met een product of een andere manier?

Danku!

Nathalie

za, 12/09/2009 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, zo'n product bestaat niet of het zou de vissen ook doden. Er zit niets anders op dan de planten met de hark te verwijderen.

za, 12/09/2009 - 22:05
RdB

Bovendien wordt het binnenkort toch kouder en stopt de harde groei.

Ruud

di, 15/09/2009 - 19:41
Nathalie1987

Met een hark wordt echt moeilijk, het is een natuurvijver van ongeveer 20m op 60m, als we dat allemaal met een hark moeten verwijderen..
En inderdaad, de groei stopt in de winter, maar het hoornblad blijft wel in de vijver..

wo, 16/09/2009 - 11:33
lily-anne

Kan je niet in zwembroek in de vijver stappen om het teveel eruit te halen ? of met een vlot of luchtmatras...
als er echt teveel hoornblad in de vijver zit en je vissen geen plaats meer hebben om te zwemmen , zou je eens kunnen proberen om iets zwaars ( niet scherp natuurlijk )aan een sterk touw te binden en dit in het water te gooien - dit zou dan naar beneden kunnen zakken en als je dan aan het touw trekt , zou er hopelijk toch een deel hoornblad kunnen meekomen dat je dan weg kan doen - als je dat een aantal keren kan doen , maakt het mogelijks toch wat uit. Hopelijk doe je op die manier je vissen niet te erg schrikken .Het hoornblad zal er wel voor zorgen dat je vijver kraakhelder zal zijn denk ik , want om zo hard te kunnen groeien , hebben die heel wat voedsel uit het water nodig .
Wie weet, kan je nog een aantal vijverliefhebbers uit je buurt blij maken met het hoornblad - het groeit niet bij iedereen zo fel - zal wel wat afhangen van het beschikbare voedsel in het water denk ik .
Laat je eens weten hoe je het uiteindelijk hebt opgelost?
groetjes
Lily-Anne

wo, 16/09/2009 - 13:24
Bruine kikker

Als je nu vanaf de herfst begint met hoornblad verwijderen en zo het hele seizoen dat het niet groeit doorgaat, moet de vijver tegen de lente toch behoorlijk vrij van hoornblad zijn? En dan kun je misschien proberen het bij te houden. Succes.

wo, 16/09/2009 - 16:18
schonevijver.nl

Je kunt eventueel ook een paar graskarpers uitzetten, die hebben o.a. hoornblad als voedsel.
Wel opletten dat het bestand aan vissen niet te groot wordt zodat ze de hele vijver leeg grazen.
Elk seizoen het overschot afvangen dus.

Groet, piet

wo, 16/09/2009 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kan je niet een familie/vrienden-reunie organiseren? allemaal een hark meenemen, als tegenprestatie een grote barbeque!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag