vijver filter loopt over

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/11/2009 - 23:35
jan k

vijver filter loopt over

Ik heb een filter geïnstalleerd bij mijn vijver, het is een 2 kamer filter van ubbink,filtramax. Nu loopt de filter soms over. Af en toe lijkt het ook dat de filter bij de uitvoer een slurpend geluid maakt.Soms staat het waterniveau in de filter zo hoog dat de filter overloopt en daarna lijkt het of de filter erg snel leeggezogen wordt, waarbij er dan een slurpend geluid wordt gemaakt. Invoer is rond 40, uitvoer rond 50. De uitvoer van de filter komt ong. 50 cm lager in de vijver uit. Bovenkant vijver ligt ong. 40 cm boven de grond. Bovenkant filter is iets hoger dan het waterniveau in de vijver. Pomp die we hebben is Messner 4500 eco plus. Inhoud vijver is ong. 7000 liter. Hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen of heeft iemand hier ervaring mee?
Graag reacties,
Jan

ma, 02/11/2009 - 09:16
Echinacea

Op internet staan verscheidene soorten van Ubbink filtramax. Kijk eens welk type ge hebt en hoeveel doorstroomsnelheid heeft u filter ? Waarschijnlijk is uw pomp te zwaar, Als de pomp te veel debiet geeft kunt ge tussen de pomp en filter een y (doormeter 40 mm.) plaatsen met kraan en dan een gedeelde water niet gefilterd langs de waterval terug de vijver in laten lopen. Laat maar iets weten.

ma, 02/11/2009 - 20:23
jan k

de filter is een filtramax basic set 12500 met 11 W UVC lamp, gekocht via markplaats. Om het terug te laten lopen via een waterval is niet mogelijk omdat ik een strakke vijver heb en alle aan en uitvoeren door de grond lopen. Mijn eigen idee is dat het water niet snel genoeg terug kan lopen uit de filter naar de vijver toe, door de tegendruk van het water in de vijver. Heeft iemand hier ervaring mee en hoe zou ik dit op kunnen lossen

Jan K.

ma, 02/11/2009 - 22:01
Echinacea

Zet uw filter hoger zodat ge meer druk krijgt op het water.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag