Vijver op het noorden

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 04/05/2009 - 20:44
Marion_N

Vijver op het noorden

Wij zijn van plan om de voortuin onder handen te nemen en het liefst zouden wij hier een vijver in willen plaatsen zonder vissen, maar wel met een waterloopje. De voortuin ligt echter op het noorden (alleen in de zomer aan het einde van de dag zon) en in de tuin van de buren staan berkenbomen en in onze tuin staat een grote prunusinfo-icon.
Omdat je normaal gesproken een vijver op een relatief zonnige plaats plaatst vraag ik mij echter af of het überhaupt wel mogelijk is om een vijver op een zo schaduw rijke plek te plaatsen.
Welke waterplanten kunnen goed tegen zoveel schaduw en waar zouden we rekening mee moeten houden.
Alle antwoorden zijn welkom

Groet,
Marion_N

ma, 04/05/2009 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zelf heb ik ook een vijver met weinig zon. Op zich geen probleem, maar die berkenbomen en prunusinfo-icon geven veel afval. Wel 4 x per jaar valt er vanalles uit de berk en 2 x zal de Prunus wat achterlaten. Dat komt wel allemaal in je vijver terecht en zul je moeten verwijderen. Misschien iets om goed over na te denken.

di, 05/05/2009 - 22:00
Marion_N

Is idd iets om goed over na te denken, vandaar dat ik ook graag info wil over een vijver op het noorden. Maar zonder die bomen zou het dus geen problemen moeten opleveren. Naast het weghalen van de 'bomenafval' zijn er dan nog andere zaken waar ik rekening mee moet houden ?

Groet,
Marion_N

di, 05/05/2009 - 22:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bepaalde planten zijn niet aan te raden, zoals waterlelie, etc.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag