Visje zwemt ondersteboven + zwarte vinnen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 06/10/2011 - 02:46
Gudruna

Visje zwemt ondersteboven + zwarte vinnen

Hallo iedereen,

Ik heb een sluierstaarvisje. Ze zit normaal gezien samen met een goudvis in een aquarium. Sinds een paar weken zwemt ze ondersteboven (staart naar boven gericht). Ze hangt tussen de filter en het glas of zit tussen de planten. Ik wist niet wat ik moest doen om haar terug rechtop te doen zwemmen. Maar sinds een paar dagen worden de uiteinden van haar vinnen zwart. Ik heb haar nu in een aparte kom gezet en het water gevuld tot ze (ongeveer) net onder staat. Ze heeft veel moeite om zich recht te houden en gaat liefst gewoon op haar zij liggen in het water. Ze ligt er heel levensloos bij. Ik weet niet wat ik nu moet doen. Haar buikje lijkt nu ook opgezwollen en ze lijkt precies een paar witte plekjes te hebben.
Vandaag heb ik haar dus in een aparte kom gezet (het visje staat juist onder water) er een paar korreltjes zeezout in gedaan en een paar uur later heb ik er ook Esha 2000+ Exit ingedaan. Maar het wordt zo te zien niet beter. De mevrouw van de Tom&Co zei dat het visje een luchtbel in haar buik had en dat ik moest wachten tot die eruit kam. Met mijn andere vis is er geen probleem. Ik zou echt niet willen dat ze dood gaat. Wie kan me helpen alsjeblieft?

p.s.: het visje is nog geen jaar oud.

Alvast bedankt!

Gudrun

zo, 30/10/2011 - 14:34
Leintje

Ik denk dat je vis het gaat begeven. Het wil nog wel eens gebeuren dat de zwemblaas verkeerd is gaan zitten. Dan kunnen ze niet meer over eind komen.
Sommige mensen willen nog weleens de blaas aanprikken zodat het lucht er uit kan. Dan kunnen ze weer lucht happen en zo de blaas weer vullen.
Ik doe dat nooit maar haal de vis er uit en zet hem in een andere bak zodat hij misschien nog wat verbeterd. Bij mij is dat nog nooit voorgekomen.
Ze gingen dood.

zo, 30/10/2011 - 23:32
Gudruna

Hallo,

Sinds ik het vorig bericht had geschreven, zit mijn sluierstaartvis in een aparte kom. Nu zit ze er nog altijd in! Nog altijd levend! Het zwart rond haar vinnen is veel aan het verbeteren. Er zijn nog maar een paar plekjes zwart gekleurd. Ik had gezien dat 1 van haar vinnen gespleten was en dit heeft zich ondertussen ook al helemaal hersteld. In het begin ging ze heel veel op haar zij liggen maar nu is dat ook al verbeterd. Hoewel ik haar toch nog soms helemaal ondersteboven zie liggen.
Ik geef haar om de anderhalve/2 dag(en) vers water (maar ik ververs het niet helemaal). In het begin heb ik er ook soms nog van dat product bijgedaan. Ik geef haar nu ook zinkend voer. En dat is het zo wat.
Ik ga haar daar nog even in laten zitten tot dat die zwarte randjes helemaal zijn verdwenen. Maar soms hangt ze nog altijd ondersteboven wat wijst op een zwemblaasprobleem, juist? Ik zou graag de lucht uit haar zwemblaas laten prikken. Maar waar kan je dat laten doen ? Bij een normale dieranarts?
En moet ik haar terug bij de gewone goudvis zetten? Heb vandaag juist gelezen dat die 2 soorten niet bij elkaar gaan...
Vissen zijn toch moeilijke dieren hoor :)

Alvast bedankt iedereen!

Onderwerp gesloten