Vissen happen lucht; wat te doen?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/06/2010 - 17:08
Nelleke&Simon

Vissen happen lucht; wat te doen?

Wij hebben gisteren onze vijver verschoond; dus schoon leidingwater erin, een bacteriegoedje om de balans weer terug te brengen, zuurstofplanten geplaatst en de vissen er weer terug ingedaan.

Vanmorgen zagen we dat er veel vissen boven naar lucht happen. Kan iemand ons hier meer over vertellen, wij zijn beide nog niet zo gespecialiseerd in vijvers en hopen dat onze visjes nog lang meegaan.

Alvast bedankt!

zo, 06/06/2010 - 17:33
Polplastron

Waarom verschoon je je vijver eigenlijk? Ik doe dit zelf wel bij m'n aquarium, maar dan gaat er niet meer dan 1/3 van het water uit. Als je alle water ververst, dan haal je ook het hele evenwicht overhoop. Waarschijnlijk is er in je vijver nu een enorme piek in bepaalde waarden. Ik vrees dat je zult moeten wachten tot alles terug genormaliseerd is. Hopelijk krijg je er niet te veel schade van.

zo, 06/06/2010 - 17:59
Nelleke&Simon

Daar was ik al bang voor. De reden dat wij hem hebben verschoond is dat wij een nieuw huis hebben gekocht waarbij we een vijver kregen. De vorige bewoner had hier vissen in zitten maar geen filter en pomp. Het water was erg groen en er lag een hele dikke laag drek op de bodem. Alleen een pomp en filter konden hem niet schoon krijgen en we zagen helemaal niets in de vijver. Vandaar dat we hem helemaal schoon hebben gemaakt.

ma, 07/06/2010 - 01:29
kruimel

je had hem wel mogen schoonmaken maar je had een groot deel van het vijver water moeten bewaren en later terug in vijver moeten doen en aanvullen met kraanwater dan hadden de vissen niet zon klap gekregen dit is hetzelfde als je eerst warm doucht en daarna steenkoud water over je heen laat lopen

mvg Petra

di, 08/06/2010 - 22:40
Polplastron

De vergelijking met de douche is erg goed, maar in dit geval heeft het natuurlijk niets met temperatuur te maken. Vissen reageren immers ook op het verschil in watersamenstelling.

Toch heeft het evenwicht van de vijver er ook mee te maken hoor. In nieuwe vijvers en aquaria wordt aangeraden om het water enige tijd te laten rusten alvorens bij mondjesmaat vissen te introduceren. Die tijd kan zelfs enige weken in beslag nemen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag