waas over de vrijver

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/08/2009 - 17:32
makelaar

waas over de vrijver

Onze vijver bestaat uit twee delen. Een filter gedeelte met riet en een diep gedeelte met daar omheen een moeras gedeelte. Op het water van het diepe deel ligt een waas. Het is grijsachtig, niet groen, en het water daaronder is kraak helder. De vissen doen het goed zo ook de salamanders en kikkers maar een mooi gezicht is het niet. Wie weet wat het is en hoe kom ik er van af. Het water uit het diepe deel wordt naar het filtergedeelte gepompt dus er is wel doorstroom.

mvg Marian

di, 04/08/2009 - 18:32
RdB

Alj je er met een stok in roert en het valt uiteen in gekleurde brokken (alsof olie) maar vloeit niet gelijk terug in elkaar (wat olie wel doet)dan zijn het bacterien. Kan verder geen kwaad, meestal slechts een tijdlijk effect. Als boven maar niet zo gekleurd: waarschijnlijk stof, b.v. stuifmeel. Ook dat is tijdelijk en niet kwaadaardig.

Ruud

vr, 07/08/2009 - 01:14
rik aarts

Ik heb hetzelfde probleem. Vijver is 40 bij 20 mtr en 2 mtr diep. vijver staat boordevol zuurstofplanten en heb plotseling een grijze waas over het water.Voorheen nooit gehad!Het vreemde is dat mijn buren, die ook een vijver hebben van dezelfde afmeting schoon water hebben.Ik pomp water op uit een geboorde 8 mtr diepe put en laat het vuile oppervlakte water, middels een overloop weglopen naar een naastgelegen beek.Als ik pomp stop zet is water direct weer grijs

mvg Rik

vr, 07/08/2009 - 01:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het waas kan inderdaad het gevolg zijn van eencelligen groei, bacteriën of amoeben. Poelslakken grazen hiervan, dus misschien is het een suggestie om er daarvan wat uit te zetten.

do, 13/08/2009 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is de waas over de vijver bij jullie al verdwenen? Nadat het hier geregend had was de waas verdwenen, maar helaas gedeeltelijk weer teruggekomen :(
Na veel regen eindelijk weer mijn heldere vijver terug. Geduld is een schone zaak!

Onderwerp gesloten