wie is het met mij eens?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/06/2006 - 11:25
anton

wie is het met mij eens?

inde natuur komt men de mooiste waterlelies tegen,denk maar aan die groote natuurvijvers en zo.
en wie onderhoud ze daar?,niemand.
spreek me tegen als ik fout ben maar ik ga hetzelfde proberen, ik heb een jonge plant staan van 3 jaar en ik laat blad en bloem gewoon komen en gaan daar de lelie een van de weinige planten zijn die geen schadelijke gassen vrijgeven bij verroting.
in het voorjaar als het ijs weg is kan je dan als je erbij kan met een schepnet de meeste stengels opvissen.
knip je een blad in de zomer weg dan loopt de holle stengel vol water en loop je de kans dat wanneer je dit vaak doet de wortelstok gaat rotten.
toch een blad verwijderen, scheur het blad rond de stengel weg zodat de stengel dicht blijft, de stengel zinkt dan na een paar dagen naar de bodem,
anton.

di, 06/06/2006 - 14:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat je wel min of meer gelijk hebt, maar het grootste verschil tussen jouw vijver en de situatie in de natuur is de grootte van schaal. In de natuur kan zo'n waterlelie alle kanten opgroeien en ontstaat er na verloop van tijd een wortel, zo groot als een boomstam. En een grote wortel is robuuster en geeft meer bladeren en bloemen. Het al dan niet verzorgen van je plant zal wel een beetje invloed hebben, maar niet zo heel veel.

di, 06/06/2006 - 14:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Precies en in de natuur staan natuur vijvers in verbinding met openbaren wateren, wat wij hebben aangelegd is een kunstmatig stukje natuur.

Waar de natuur zichzelf niet regeld moet de mens een hand toe steken.

Er zijn genoeg instantie's die zich bezig houden met de natuur om onderhoud e.d te doen, flora en fauna beheer, natuur en milieu, gemeente, rijkswaterstaat, staatsbosbeheer, natuur en beschermingswet, landelijke inspectie dienst enz,enz

Zo worden graskarpers uitgezet om wild groei van bepaalde waterplanten in te toomen, maar wordt toch door de mens een hand toegestoken.
Ook bepaalde waterplanten zijn beschermd of worden uitgeroeid omdat ze schadelijk kunnen zijn voor het milieu, ook hier wordt er door de mens opgelet.

Tegenwoordig wordt er meer en meer ingesprongen door de mens om de natuur bij te sturen en of te herstellen waar het kapot gemaakt wordt door de industrie en te lang duurt voordat de natuur het herstelt heeft.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag