Witte stip bij vijver goudvis?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/10/2009 - 13:23
mischafok

Witte stip bij vijver goudvis?

Hall,

Vanochtend lag 1 van mijn 15 goudvissen helemaal afgezonderd van de rest half op zijn zij aan het wateroppervlak. Ik heb de vis uit vijver gehaald en zag kleine witte stipjes dus weet eigelijk wel zeker dat het witte stip is. Alleen tijdens het googlen naar een huis tuin en keukenmiddel knapt de vis enorm op. In plaats van hal dood te hangen zwemt hij nu vrolijk rond. MOet ik hem nu wel of niet preventief behandelen met keukenzout of tot morgen wachten tot ik exit heb.

Kan mijn andere vissen nog niet bekijken want die schuilen op de bodem dus moet morgen nog even een vissennetje kopen (laatste is overleden) om te kijken of mijn andere vissen te controleren.

Denk dat de oorzaak is: regelmatig katten, laatst veel 'nieuw water'toegevoegd omdat mijn zuurstofplanten te hard groeiden en ondanks het antistress middel ze ook door het regelmatige bezoek van katten (ondanks net) erg gestresst zijn. Overweeg ook nu toch maar weer een deel van de waterplanten terug te plaatsen (ze staan in een aparte bak) zodat de vissen iets meer beschutting hebben. Ga morgen ook gelijk naar het tuincentrum om exit te kopen voor de behandeling voor de vijver.

Alle tips en ideeën zijn welkom!

Mischa

ma, 19/10/2009 - 09:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Mischa,

Als het kan de ALLE vissen eruit en in een apart bak zetten en deze behandelen met medicijnen. De witte stip sterft in de vijver af naar een paar dagen, als er geen vissen meer in zijn. Om de hele vijver te behandelen met medicijnen kan een duur geintje worden en het evenwicht wordt verstoord.

Suc6
Hans

ma, 19/10/2009 - 11:35
mischafok

Ondanks dat de vis die apart gezet werd gister steeds actiever werd was hij vanochtend toch overleden. Een echte tegenvaller.

Straks rij ik langs de ikea voor een babybadje om de vissen in te zetten en de vijver even leeg te halen. Hier heb ik wel nog een vraagje over - ik neem aan dat ik die bak ook buiten moet laten staan omdat de temperatuurschommeling anders weer te groot wordt?

Bedankt alvast voor de reactie!

di, 20/10/2009 - 10:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Mischa,

Je kan idd het beter buiten laten staan en goed afdekken met een net tegen katten en reigers. En het zelfde water gebruiken om het badje te vullen, dan lijden de vissen er niets van. Zelf heb ik een opblaasbadje voor deze doeleinde gekocht, neemt niet veel plaats in als hij opgeborgen is.

Hans

wo, 25/11/2009 - 16:30
Joop.O.H.

Hio Hans

Even off topic.Heb je ook een duikboot hobby?

Gr.Joop

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag