zijn dit baby visjes?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 03/06/2010 - 22:10
gloon

zijn dit baby visjes?

Hallo,

Ik heb een vijver met daarin 3 goudwindes. Deze zomer viel het mij op dat er een heleboel kleine grijze mini visjes in scholen rondzwemmen. Het zijn dunne lichtgrijze visjes van ongeveer 6 to 10 mm groot. (Zie foto)
Kan het zijn dat dit baby goudwindes zijn?

De grote vissen heb ik nu 3 jaar en dit is het eerste jaar dat ik eindelijk mijn vijver helder heb kunnen houden in de zomer. Ik had in het voorjaat nog wel last van draadalg maar na een behandeling met AlgWeg, waterhardheid terug op peil brengen en nieuwe planten is dit probleem grotendeels opgelost. Ik zou graag de behandeling met AlgWeg nog een keer herhalen omdat de alg nog steeds lichtjes aanwezig is maar ik durf nu niet zo goed vanwege de kleintjes... Kan het kwaad?

zijn dit baby visjes?
do, 03/06/2010 - 23:47
lucvermaat1

Hee,

Dat middeltje 'AlgWeg', zal geen invloed hebben op de kleine visjes, ga er maar vanuit dat het goudwindes zijn, want ze komen niet zomaar ergens vandaan, ik zou ze wel appart houden zodat de meeste overleven, als de goudwindes ongeveer 2 cm zijn krijgen ze kleur.

groet,
Luc Vermaat

vr, 04/06/2010 - 00:28
RdB

Met bovenstaande eens.

Wat Algweg betreft zou ik eens nagaan waarom je zoveel last hebt van alg (oorzaak: teveel voedingsstoffen in het water). Indien mogelijk die oorzaak wegnemen, dat werkt beter dan zo'n middeltje.

Ruud

vr, 04/06/2010 - 16:16
gloon

Ik had er na de winter nagenoeg geen planten meer in staan en de hardheid van het water was in de afgelopen drie jaar gedaald naar een zeer laag niveau waardoor planten ook niet meer groeide. De alg stelt minder eisen aan het water waardoor deze de laatste planten in het voorjaar totaal heeft overwoekerd.
Ik heb de hardheid hersteld, nieuwe planten geplaatst en om de alg weg te krijgen een middel gebruikt zodat het evenwicht kan herstellen.
Ik heb dus heel bewust dat spul gebruikt en hoop het verder niet meer nodig te hebben...

di, 08/06/2010 - 17:51
KRISTOFD

Als je produkten gebruikt zoals Algweg zit daar zinkoxide in. Wanneer er in de vijver zonnebaars zit en je gebruikt dit produkt dan ben ik er bijna 100% zeker van dat die dood is binnen de 2 dagen,zo gezond zijn die produkten. Als je het produkt zelfs te vaak gebruikt gaan zelf de andere planten afsterven en niet alleen de draadwieren.Ik kan enkel aanraden om dit éénmalig te gebruiken en de oorzaak te zoeken, teveel afgestorven plantenresten, teveel vissen ,overmatig voeren, licht, te weinig planten.
draadalg is op zich niet slecht in een vijver(zuurstof plant) maar het mag de andere planten niet gaan overheersen. kikkervisjes en kleine visjes schuilen daar graag in. Dus een beetje kan geen kwaad we zien het alleen niet graag in onze vijver. Met dergelijke produkten zoals Algweg ga je zeker ook het evenwicht in uw vijver niet herstellen in tegendeel.

Groeten,

Kristof

Onderwerp gesloten