aardbei of onkruid?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/06/2005 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

aardbei of onkruid?

Weet iemand welke plant nogal welig in ons stadstuintje tiert?

Een sterk uitgroeiende, heel fijne bodembedekkende kruiper. Hij nestelt zich verder de grond in en heeft de eigenschap langs de muur te willen groeien.
Fel gele, kleine enkele bloemknopjes veranderen in een rood fruit dat lijkt op een bosaardbeitje, maar vrij droog is van structuur en beetje wit vanbinnen.
De bladnerf heeft ook iets van aardbeien.
Kent iemand dit?

ma, 13/06/2005 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat het de indische schijnaardbei is, aan de beschrijving te horen. Eigenlijk een soort onkruid/plant die je aantreft in de brandgang achter je huis. Ik zou hem niet in mijn border willen omdat hij zo woekert. Maar................zelf weten!

ma, 13/06/2005 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad,
heb foto's op internet gevonden, en dit klopt.
Bedankt voor de tip.

Ze woekert inderdaad een beetje, maar behalve wat wild gras en een pereboompje is dit het enige die wat kleur brengt. 'k Zal het laten staan.

groeten

di, 14/06/2005 - 11:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

als de schijnaardbei wil groeien, kan je er ook het bosaardbeitje laten groeien! dit breidt zich ook gewillig uit en heeft tenminste lekkere vruchten, het blijft lager en ziet er beter uit!
misschien kan je combineren met sleutelbloem en maarts viooltje, die blijven ook klein, de aardbei groeit eroverheen als de bloei gedaan is...

Onderwerp gesloten