Grassen in hangende bloembakken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/02/2009 - 20:01
Angelique

Grassen in hangende bloembakken

Ik heb een kleine stadstuin (breed 9 meter x diep 3,5 meter) met veel inkijk. Rondom heb ik een schutting van planken. De buren aan de rechterkant kunnen vanuit hun slaapkamerraam rechtstreeks mijn tuin inkijken (een afstand van zo'n 4 meter). Een boom of struik is vanwege de oppervlakte geen optie. Ik zou graag aan de bovenste planken van mijn schutting bloembakken willen hangen met hoge winterharde cq wintergroene grassen. Mijn tuin is op het westen gericht. Welke grassen kan ik het beste gebruiken in (hangende) bloembakken en moet ik dan kleikorrels, potgrond of een combinatie gebruiken? Ook zou ik graag willen weten hoe ik het moet verzorgen.

di, 03/02/2009 - 20:20
beate

Op de vraag over grassen kan ik je geen antwoord geven.
Je zegt dat een boom geen optie is,maar is een dakplataan in jou geval niet een overweging?
In ieder geval is 's zomers dan de bovenkant bebladerd en op de grond heb je alleen met de stam van de boom te maken.

di, 03/02/2009 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien een aantal leilindes van de gewenste hoogte voor de schutting plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat buren bezwaar kunnen maken wanneer bomen te dicht bij de erfgrens staan (minder dan 2 m).

za, 07/02/2009 - 11:17
Angelique

Nav bovenstaande reacties:
de afstand tot de buren is zo klein dat een klein boompje of leilindes (die ik wel in mijn zichtlijn heb gebruikt) niet mogelijk is. Het zou idd de zon bij de buren (die een nog kleinere tuin, maw patio hebben) wegnemen. Mijn oorspronkelijke idee zou echt het beste zijn.

In ieder geval bedankt voor jullie reacties en andere reacties op mijn vraag zijn nog steeds welkom!

Onderwerp gesloten