Klimop vernietigen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/02/2010 - 11:10
Chris1951

Klimop vernietigen

Hallo,
Kan iemand mij misschien helpen? Ik ben wanhopig op zoek naar een middel waarmee ik heel dichte klimopgroei kan vernietigen ... Een grondwerker heeft reeds met een schraap de bovengrondse begroeiing verwijderd en ook geprobeerd zoveel mogelijk van de wortels (meer dan een duim dik)kapot te trekken ... het probleem is dat de wortels heel diep zitten en dat er allerlei leidingen en rioolbuizen tussenzitten. Met welk middel krijg ik die wortels kapot?

wo, 17/02/2010 - 11:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

wellicht kan je sproeien met round up wanneer zich weer blaadjes vormen, dit spul heeft geen zin om op de wortels te spuiten, het doet namelijk iets met het bladgroen.
Met dit middel heb ik met zevenblad goede ervaringen. \

Wellicht heeft iemand anders hier een tip voor een middel op de wortels zelf, maar dat lijkt me erg slecht voor de grond.

Ik voorzie in de toekomst een hoop van dit soort vragen daar iedereen tegenwoordig onderhoudsarme tuinen met klimop wil.

(mij niet gezien, ik weet wat voor ramp het is als je ervanaf wil)

wo, 17/02/2010 - 18:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je van klimop de bovengrondse delen verwijderd, sterven de wortels vanzelf af.
Dus je hoeft niet te spuiten.

wo, 17/02/2010 - 19:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat een opluchting dat hij vanzelf verdwijnt. In de tuin van mijn zoon had ik de taak op mij genomen om de klimop te lijf te gaan. In november tot op de grond uitgeroeid verder kwam ik niet :-(

Onderwerp gesloten