Meloenpeer

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 20/07/2005 - 11:15
Sandaap

Meloenpeer

Ik heb bij easyplant dit jaar meloenperen gekocht en deze groeien fantastisch. Voor 2 weken terug verschenen ook de eerste bloemen massaal maar die vallen nu ook af en ogenschijnlijk lijken er geen vruchten aan te komen. Ik heb ze en binnen in een kas en buiten in de volle grond en ze vertonen de gelijke veschijnselen.
Wie weet wat er aan de hand is.
Alweer bedankt
Sandra

wo, 20/07/2005 - 13:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Misschien zijn de bloemen niet bevrucht geweest?
Pieter

do, 21/07/2005 - 02:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag Sandra. De planten die u bij easyplant hebt aangekocht zijn opgekweekt uit zaad. Dit is niet gebruikelijk, want de pepino of meloenpeer wordt overwegend gestekt. De planten die uit zaad zijn opgekweekt kunnen zowel vegetatief als generatief sterk verschillen. Het is best mogelijk dat de vruchten aan sommige planten even groot worden als de bolletjes bovenaan het aardappelloof. De pepino behoort immers tot dezelfde familie! Met wat geluk kan u een plant hebben die wel normale vruchten draagt. Neem van die plant(en) kopstekken. De andere planten die geen of afwijkende vruchten dragen zijn goed voor de composthoop. Het feit dat de bloemen in het begin afvallen is normaal. In de kas doet u er goed aan om de planten trillen, net zoals bij tomaten om de bevruchting te doen slagen. Buiten zorgen de bestuivers wel voor de bevruchting. Volgend jaar zal ik in Moestuin (bij leven en welzijn) de volledige teelt van de pepino zowel buiten als in de kas omschrijven. Met de beperkte tips in deze reactie komt u al een heel eind verder!
Lieve groeten uit Vlaanderen. Paul.

wo, 03/08/2005 - 12:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb bij easyplant stekjes van de meloenpeer gekocht. Ik heb ze buiten staan in potten en ze zijn ongeveer 25 cm hoog geworden alle planten hebben bloemen en 2 hebben er vruchten, die zij op het moment " 3 augustus " 3 cm groot en krijgen paarse streepjes. Kan ik de planten straks tegen de herfst in de volle grond zetten, of zijn de winters hier te koud en te nat?
Het voorjaar heeft natuurlijk ook niet meegewerkt, veel te koud!
Ik hoop dat de vruchten nog groeien en dat ze eetbaar zijn.
Wie heeft er nog andere ervaringen
Bedankt en de groetjes Joke

vr, 05/08/2005 - 19:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ook ik heb zo'n meloenplant. Ze zijn nu wel een meter hoog met kleine paarse bloempjes maar helaas nog geen vruchtjes te zien. Waarschijnlijk - daar ga ik maar van uit - is het te koud en te weinig zon. ik hoop dat ik deze zomer nog wel iets kan proeven van deze vruchten, ben zeer benieuwd hoe ze smaken!

do, 08/09/2005 - 11:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook door mij zijn plantjes (3) aangeschaft. Na wat opkweken binnen in de volle grond gezet. De planten (2) zijn nu 80 cm hoog.
Er groeit nu 1 vrucht van 10 bij 11 cm, is wit tot licht geel van kleur.
Er komen nog 3 kleine in beeld. Een plant verzet aangezien ik niet wist hoe groot de planten zouden worden. Deze heeft nu een groei-achterstand. Ben benieuwd wat het resultaat wordt.
groeten, Jan.

ma, 12/09/2005 - 15:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook vier planten staan. Deze zijn een meter hoog en hangen vol met vruchten. Echter een tros hangt er reeds van half juni en deze blijft groen van kleur. De vruchten die er pas aangekomen zijn zijn helemaal geel van kleur. Ik weet niet wat ik er mee aan moet. Zullen die groene vruchten nog wel rijp worden? en mijn volgende vraag is: Kan iemand mij vertellen hoe ik die planten met overhouden tot volgend jaar?
In ieder geval is het zo dat wanneer alle vruchten rijp worden ik niet mag klagen.

di, 13/09/2005 - 13:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Leuk dat er nog zoveel reacties komen. Ik heb in alle vier planten al geruime tijd vruchten die inderdaad bij mij ook niet echt willen rijpen. Paul schreef: "De andere planten die geen of afwijkende vruchten dragen" hoe zien afwijkende vruchten eruit? Ik heb een plant die groene vruchten heeft maar ook een plant die wat wit /gelige vruchten heeft. Bonnie had (heeft) paarse strepen........
Wat is goed?

ma, 26/09/2005 - 21:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kleur dient zeker lichtgeel te zijn, wanneer er paarse strepen op komen is dit het begin van rijpen. De grootste die ik geplukt heb (zie vorig bericht) was nog lang niet rijp. De vrucht moet te behan-delen zijn als meloen of kiwi. Het binnenste was vrij smakeloos. Hoe het is met volledige rijpheid moet ik nog ervaren. De vruchten
kunnen wel binnen narijpen. Planten zijn over te houden als ze worden opgepot en binnen overwinteren. Ik begin er niet aan.

zo, 09/10/2005 - 15:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb mijn planten in de serre gezet. De groene vruchten waarover ik eerst sprak worden nu oranje van kleur maar zijn nog steeds hard. Aan mijn vier planten hangen nu ongeveer dertig vruchten. Ik heb bovendien geprobeerd om de "dieven" te planten. Ik zie dat ook die wortels maken en blijven groeien.
Wanneer er mensen zijn die meer over deze plant weten dan graag een berichtje

zo, 13/11/2005 - 13:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben 6 planten van Easyplant, 5 hebben overleeft. Ik heb totaal 3 "grote" (ter grootte van een peer) en 1 "kleine" ter grootte van een kers-tomaatje. Ik heb ze vandaag geplukt, want rijper dan nu zullen ze niet worden. Ze zijn groen, en voelen "hard" aan. Ik betwijffel of ze rijp voor consumptie zijn. De struiken zijn ruim een meter hoog, en de bladeren vallen al af. Toch zitten er ook nieuwe bloemen in. Aan bloemetjes was trouwens geen tekort. De struiken zaten vol met bloemen, maar vielen snel uit. 4 planten staan in een hobbykas en ik vermoed dat de bloesem niet goed is bevrucht. 2 planten stonden buiten, zijn een stuk kleiner (1 heeft het uiteindelijk niet gehaald), de ander is klein gebleven en had een klein vruchtje, welke door vogels is weggepikt.

Wat moet ik met mijn planten aan? stekken nemen voor volgend jaar, terugsnoeien of helemaal wegdoen, want ik twijffel of ik volgend jaar wel vruchten krijg. Heeft Easyplant de boel bedondert? zijn er mensen die hier contact over hebben gehad met Easyplant? want volgens mij hebben de meeste mensen hier de pepino's van Easyplant gekocht.

Onderwerp gesloten