rozen met problemen

17 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/06/2010 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

rozen met problemen

Heb sinds 3 jaren rozen in mijn tuin, gekocht bij een rozenkweker in het limburgse.
Als de knoppen opengaan, zijn de buitenste bladeren bruin, de rozen hebben de kleur zalm en wit.
Het zijn theerozen, dus dikke rozen, het is net of ze aan de buitenkant rot zijn, zo ziet het eruit.
Heb met de kweker gebeld, geen respons, zij leveren nietmeer aan particulieren en ik krijg dus geen antwoord op mijn vragen.
Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
Is het misschien de een of andere rozenziekte en wat kan ik eraan doen?
Alvast heel erg bedankt en ik hoop, dat iemand het verlossende antwoord heeft, groetjes Virginie

di, 08/06/2010 - 00:48
patricia_1972

:-)
Quote:

Rozen koop je bij de rozenkweker, vlees bij de slager en schoenen in de
schoenenwinkel.
Ergens anders, heb je rotzooi of krijg je rotzooi!
Misschien wat cru uitgedrukt, maar een waarheid als een koe, of je wilt er
niet veel geld aan besteden, dan houdt mijn verhaal op, maar dan heb je er ook geen plezier van.
Geeft altijd het nadenken

:-)

Groetjes Patricia

di, 08/06/2010 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze rozen zijn bij een toen erkende rozenkweker in Herten bij Roermond gekocht bij Timmermans, hij bestaat nog altijd als rozenkweker.
Het is een waarheid als een koe, maar ik heb ze bij de erkende rozenkweker gekocht en toch voel ik me bedot.
Maar wie heeft de oplossing, of moet ik ze er maar gewoon uitgooien ?
laat me nu echt verrassen door iemand, die me helpt, bedankt alvast, Virginie

di, 08/06/2010 - 18:39
kruimel

patricia

wat geef jij Virginie een onbeschoft antwoord als je geen antwoord op haar vraag hebt reageer dan niet virginie ik heb geen ervaring met rozen maar als ik het zo lees zou het nog weleens kunnen zijn dat de buitenste blaadjes te nat blijven en rotten voordat de knop opengaat of dat de buiten kant bruin wordt omdat de buitenste blaadjes al verdroogd zijn voordat de knop opengaat maar zoals eerder gezegd ik heb geen ervaring met rozen omdat ik ze ook niet heb maar ik weet wel dat het afgelopen jaar en dit jaar alles anders verloopt met de planten dan als andere jaren en alles of moeite om op gaan te komen of komt niet eens op gang zal wel aan de harde winters liggen

mvg Petra

di, 08/06/2010 - 19:16
patricia_1972

Dit was als een grapje bedoeld (vandaar die smilies) dus naar mijn mening niets onbeschofts aan. Ik vond de situatie wel grappig (ben denk ik de enige). Het antwoord komt trouwens van Virginie toen ik schreef dat ik problemen had met mijn rozen, gekocht in de supermarkt. De kweker, blijkt uit dit verhaal, heeft dus ook niet altijd gegarandeerd de beste spullen als ik het zo lees. Wil niemand beledigen hoor. En ik hoop dat ze weer gaan groeien :-) (weer een smilie...)

Groetjes Patricia

di, 08/06/2010 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

lieve Patricia, ik herkende mijn tekst gelijk, maar omdat ik ze bij de erkende kweker gekocht had, dacht ik dat het mij niet zou overkomen.
Ben zonet weer eens gaan kijken naar mijn rozen, het ziet er treurig uit, ik kan wel huilen, het waren ook nog vrij dure rozen en dan dit.
Ik heb nu aan de kweker een e-mail gestuurd met de gerichte vraag; wat moet ik ermee doen?
Wacht dus op een antwoord, zal me benieuwen.
Ben een tuinfreak, heb prachige bloemen in mijn tuin, de rozen zijn dus een aanfluiting.
Ik wil niemand boos maken en wil ook nooit iemand beledigen, maar het probleem zit mij verdraaid hoog.
Als het regen of koude was, waarom dan niet bij allemaal, sommigen zijn normaal bloeiend, dus dat kan eigenlijk ook niet, ik hoop, dat het een ziekte is, die eventueel te bestijden is.
Vanuit een zonnig Limburg toch allemaal bedankt en groetjes van mij, Virginie

Petra, bedankt voor je antwoord, ik zal er de volgende keer aan denken, om een liever, passend antwoord te geven, groetjes Virginie

di, 08/06/2010 - 23:24
Polplastron

Dit probleem heeft niets met de rozenkweker te maken maar wel met de rozenvariëteit. Sommige zijn meer gevoelig aan dit probleem dan andere.
Het probleem in kwestie heeft bloemknoprot.

Dit is geen ziekte, maar het gevolg van het dichtplakken van de dunne rozenblaadjes bij vochtig weer. In drogere periodes zal het minder erg zijn.

Ik heb hetzelfde probleem ieder jaar met mijn Paul Ricard : een gekende roos gekocht bij een gekende rozenkweker.

Groetjes,

Pol

vr, 11/06/2010 - 22:44
patricia_1972

:-)

vr, 11/06/2010 - 23:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kruimel/Petra, graag voortaan leestekens, zoals punten en komma's, gebruiken in je antwoord, ik krijg zowat ademgebrek als ik dit antwoord lees ! :-)))

za, 12/06/2010 - 00:56
kruimel

wij zijn niet allemaal perfect en even hoog geschoold (gelukkig maar)ik heb nog van niemand klachten gehad behalve van jouw maar waar gaat het nu eigenlijk om dat iemand een antwoord krijgt op zijn vraag of dat iemand afgezeikt wordt op zijn fout schrijf gedrag ik heb dislectie en heb dus moeite met schrijven maar dat wil niet zeggen dat ik dan ook dom ben of mogen mensen die niet perfect kunnen schrijven geen atwoord geven op dit forum

mvg Petra

za, 12/06/2010 - 01:24
mjamssen

Petra,
zeker wel en trek je niks aan van die stomme reactie's.(die heb je hier wel vaker)
Gewoon schrijven zoals je altijd doet en antwoord geven zoals jij denkt dat het goed is.

mlouise

za, 12/06/2010 - 01:24
anne moon

de laatste dagen is het weer maar somber.
de ene roos is al gevoeliger dan de andere. maar wat het precies is zou ik ook niet kunnen zeggen :s
wil je echt een zeker antwoord?
dan kan ik je maar een raad geven: een foto plaasen:)

@ petra.
tuurlijk is een antwoord geven belangrijker dan de schrijfouten.
de motivatie is er om iemand te helpen en dat telt en wordt gewaardeerd. Dat er nu een foutje meer geschreven wordt op het forum mogen we niemand kwalijk nemen.

vrgr

za, 12/06/2010 - 17:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tot mijn grote vreugde heeft zelfs via mijn eigen mail de rozenkweker gereageerd, vroeg me het hemd van mijn lijf, want hij zit er toch kennenlijk mee, dat ik nu via groenforum mijn vraag heb geplaatst.
Heb hem alles beantwoord, zal me benieuwen of hij de oplossing weet, inmiddels bloeien de rozen weer, de buitenste blaadjes zijn bruin, de rest weer de eigen kleur.
Ik houd jullie op de hoogte van zijn antwoord.
Iedereen zonder iemand te vergeten fijn weekend en ik vind het zo leuk om alle reacties te lezen, ook al zijn ze wel eens negatief, ben ik ook wel eens, kan verkeren, we zijn ook maar mensen met gebreken.
Groetjes Virginie

za, 19/06/2010 - 21:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

De rozenkweker weet het ook niet, misschien zo zegt hij, is het de regen,die de blaadjes aan de buitenkant bruin en rot maakt.
Ik vind het maar een .....verhaal, dus tot op heden is er geen oplossing voor mijn rozen gevonden.
Overigens ze bloeien nu toch en ik zie de binnenkant van de rozen de normale blaadjes hebben, ik blijf hoop houden, misschien brengt moeder natuur zelf de oplossing.

za, 19/06/2010 - 23:41
kruimel

ik denk dat de rozen kweker gelijk heeft zelf heb ik ook problemen met mijn planten tegenover andere jaren vorig jaar bloeide mijn oleanders al uitbundig nu zijn de knopjes al rot en vallen af voordat ze open zijn geweest ook heb ik veel gele bladeren aan mijn planten wat duidt dat ze het veel te vochtig hebben de enne keer verdrogen ze bijna en de andere keer verzuipen ze zowat ook mijn palmboompjes heb ik uit de sier potten moeten halen omdat de bladeren bruin werden en om niet de hele plant te laten rotten heb ik ze maar in de volle grond geplant maar ik ben bang dat er bij mij ook veel planten nog zullen doodgaan door het kwakkel weer laat staan die ik verloren heb door de strenge winter ik denk dat je het zult moeten accepteren dat het zeker dit jaar geen goed jaar voor deplanten wordt hopelijk wordt het de komende jaren beter

mvg Petra

ma, 21/06/2010 - 20:27
Polplastron

Het antwoord van de rozenkweker is precies hetzelfde als datgene wat ik iets hoger ook al eens geschreven had: de regen plakt de buitenste bloemblaadjes aan elkaar waardoor ze rotten en bruin worden. Doordat dan alles aan elkaar plakt gaan de bloemen niet goed open.

Sommige rozen hebben hier nu eenmaal meer last van dan andere. Ik heb in mijn tuin Paul Ricard staan en als het even geregend heeft, heb ik dat probleem ook. Mijn andere rozen hebben er minder last van.

Je kan nu nog rustig verder zoeken naar oorzaken van dit probleem en mogelijke behandelingswijzen, maar het is echt wel dit probleem en daar is echt ook niets aan te doen. Als het in de zomer langere tijd droog is, zal je hier geen problemen meer mee hebben.

Groetjes,

Pol

P.S.: Ik pluk soms de buitenste bloemblaadjes wel eens weg, waarna de roos op normale wijze (maar met iets minder blaadjes) opent.

do, 24/06/2010 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lieve mensen, mijn rozen bloeien weer, de meeste hebben normale blaadjes, maar toch ondanks het mooie weer, weer enkele met hetzelfde euvel.
Ik leer ermee leven, kijk naar het gros dat mooi is en overweeg de echt lelijke bruine knoppen gewoon weg te knippen.
Erger me er dan ook niet meer aan, zonde van het chagrijn dat het oplevert en zo te zien toch niet te verhelpen.
Iedereen toch bedankt, mijn rozenhart gaat bij het zien van de mooie bloemen weer bloeien, ze ruiken zo lekker en het zijn echt de koninginnen onder de bloemen, het zijn misschien ook allemaal vrouwtjes, althans wat je onder vrouwtjes verstaan mag.
groetjes Virginie

Onderwerp gesloten