Hoe heet dit onkruid?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/09/2010 - 21:56
Lotte-A

Hoe heet dit onkruid?

Ik ben al een tijd opzoek naar de naam van dit plantje (zie foto). Het vormt wortels onder de grond; een echte woekeraar...
Het begint in het voorjaar te groeien en is nu ca. 10 tot 15 cm. hoog en enorm verspreid. Gelukkig maar aan 1 kant van m'n tuin.

Wij hebben een of ander gif gekocht op aanraden van Groenrijk 't Haantje, maar zij wisten ook niet precies hoe het heet.

Vandaag alle plantjes ondergespoten en nu maar hopen dat het snel de wortels inkruipt (via het blad) en dood gaat. Daarna wil ik er varens en gras plaatsen...

Alvast bedankt!

Hoe heet dit onkruid?
zo, 19/09/2010 - 22:03
D_SDennis

Zevenblad, Aegopodiuminfo-icon vulgare

ma, 20/09/2010 - 00:10
tuinprins

Als een medewerker van een tuincentrum niet weet om welk onkruid het hier gaat dan moet hij of zij dringend een bijscholingscursus gaan volgen of een ander vak kiezen. Zevenblad staat in de top 3 van meest gevreesde onkruiden dus een medewerker van een tuincentrum dient de plant te kennen, inclusief Latijnse benaming.

Denk niet dat je na een keer spuiten af bent van deze plant. Het is een zeer taaie rakker. Het kan jaren duren aleer je deze plant de baas bent.

Gegroet, de tuinprins

ma, 20/09/2010 - 00:29
Lotte-A

Ik heb na jullie reactie inmiddels wat meer gelezen over het onkruid.. wellicht doe ik er beter aan om dat stuk af te graven - of het gewoon als bodembedekker te zien. Ik denk dat ik voor het 1e ga kiezen.
Lekker werkje, dat wel...

Toch heb ik de witte bloempjes nog nooit eerder gezien bij het plantje (?). Gezien de aantal m2's, had dat me moeten opvallen. Het kruid woekert inmiddels een paar jaar op dat stuk. Maar ik lees nu ook op andere sites dat wel meer mensen ze verder niet in bloei zien.

Het is inderdaad jammer dat niet alle Tuincentrum medewerkers goed op de hoogte zijn van de meest voorkomende soorten onkruid... Misschien had ik het meegenomen plantje stiekem tussen hun plantjes moeten zetten ;-)

Bedankt voor jullie reacties!

ma, 20/09/2010 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wees maar blij, dat ze niet zo rijk bloeien; je hele tuin zou onder zaaien.

ma, 20/09/2010 - 12:03
RdB

Nu nog spuiten tegen Zevenblad? Daar heeft Groenrijk dan weer lekker aan verdiend, nu spuiten is volstrekt zinloos en zal hooguit wat esthetische schade opleveren maar de plant niet verzwakken, die komt in het voorjaar even levenslustig weer terug. Dan wel direct bestrijden.

Ruud

ma, 20/09/2010 - 13:41
Wageninger

Ik hoop dat ik niet stoor, maar heet deze plant niet Aegopodiuminfo-icon podagraria?
Of is de naam veranderd.:(

Is trouwens uitstekend te eten en heeft medicinale toepassingen.

Groetjes,
andré

ma, 20/09/2010 - 19:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aegopodiuminfo-icon podagraria, is inderdaad de juiste naam.

di, 21/09/2010 - 00:09
slakje

zevenblad is eetbaar. dus als je kippen,konijnen of iets anders hebt zullen ze dit wel eten alleen oppassen dat je bij konijnen niet te veel geeft als ze droogvoer gewoon zijn kunnen ze er niet zo goed tegen want dat heb ik nog gehad met eentje (R.I.P.)

Onderwerp gesloten