onbekende plant

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/08/2009 - 14:22
evdv

onbekende plant

Deze plant was een cadeau. Ik dacht eerst dat het een cactus was, maar sinds die ene lange stengel er uit is geschoten ben ik daar niet meer zo zeker van (die heeft geen stekels, tenzij die groene punten). Kent iemand de precieze naam van deze plant? Ik zou graag weten hoe ik hem best verzorg. Van de kleine stompjes onderaan ben ik bovendien niet zeker of ze nog wel leven. Ze zien er bruiner en wat gerimpeld uit.

onbekende plant
ma, 31/08/2009 - 20:59
Marion_N

Austrocylindropuntia subulata (ook wel: Opuntia subulata) zou ik zeggen, maar dan zouden er wel stekels aan moeten zitten. De ene afbeelding op het net laat meer en grotere stekels zien dan de ander dus 100% zekerheid kan ik je niet geven.

Groet,
Marion_N

di, 01/09/2009 - 18:07
evdv

Dankjewel voor je reactie. Ik heb enkele afbeeldingen gezocht van Austrocylindropuntia subulata en daar lijkt deze inderdaad sprekend op. De plant heeft hier en daar hele fijne 'haartjes'. Sommige daarvan zijn misschien wel stevig genoeg om ze stekels te noemen. Waarschijnlijk moet hij nog wat groeien om echte, stevige cactusstekels te krijgen. Dat moet wel lukken, want nu ik de naam weet, heb ik ook gevonden hoe ik hem best verzorg.

Dankjewel.
evdv

Onderwerp gesloten