Fagus sylvatica rohanii

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/09/2011 - 16:33
Draco

Fagus sylvatica rohanii

Dit boompje staat hier al een aantal jaren, maar sinds begin augustus ziet z'n toekomst er somber uit. Het blad verdroogde vrij plotseling. Is er nog hoop? De zijtakken zijn geelkleurig en de knoppen mager met uitzondering van de top. Ik popel eerlijk gezegd om dit kwijnend geval te rooien en te vervangen door mijn nieuwste aanwinst Amsoniainfo-icon tabernaemontana (zie elders).
Over een mogelijke oorzaak kan ik weinig zeggen. Misschien heeft het te maken met de afwisseling van een zeer droog voorjaar met een natte zomer.

groet,

Draco

Fagus sylvatica rohanii
do, 29/09/2011 - 21:31
tuinprins

Volgens mij is dit een of andere vorm van verticillium (verwelkingsziekte).

Als je dit forum volgt dan zal het zijn opgevallen dat sinds anderhalve maand hier diverse gevallen van plotselinge verwelking van bomen/struiken voorbij zijn gekomen. Volgens mij gaat het hier meestal om verticillium. Blijkbaar waren de omstandigheden waaronder deze ziekte ontstaat en zich verder kan uitbreiden erg gunstig.

Ik denk dat je plant als verloren moet beschouwen. Zet die Amsoniainfo-icon er maar neer!

Gegroet, de tuinprins

do, 29/09/2011 - 23:26
Draco

Prima en bedankt, het lijkt me een acceptabele verklaring. Hopelijk is Amsoniainfo-icon ongevoelig voor Verticillium. Het verwelkingssyndroom steekt hier wel vaker de kop op, maar dan treft het meestal niet de hele plant en volgt soms herstel (Acers, Clematisinfo-icon, Cercisinfo-icon siliquastrum). Cercis canadensis 'Forest Pansy' werd het vermoedelijke 'infarct' dit voorjaar wel fataal.

Onderwerp gesloten