gouden regen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/07/2005 - 16:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

gouden regen

Mijn 2 goudenregens zitten vol met zwarte dingen (luizen) en ze zitten heel vol met bromvliegen.En de bomen lijden heel erg .

wie weet raad (zeer dringend) dank bij voorbaat

wo, 17/08/2005 - 12:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zet in ieder geval een wespenvanger bij de boom. Zo'n fles met dop en doe er limonadesiroop met water in. In een dag zit hij vol met bromvliegen; dan heb je één probleem minder. Je hebt dan ook minder vliegen in huis.
Lok vogels, maak de tuin vogelvriendelijk (dus niet spuiten met gif). Vogels en andere dieren eten de luizen. Probeer evenwicht in de tuin te krijgen, dan houden dieren en planten de natuur in balans en heb je een mooie tuin.

wo, 17/08/2005 - 15:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Margo,We gaan het proberen.Vogels zijn talrijk in onze tuin.Maar aan die pot daar had ik niet aan gedacht.En de lieve heersbeesje deden ook hun best.Maar de bomen zien er niet uit, ik hoop dat ze er door komen.Groetjes Heike

wo, 26/07/2006 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Heike,

Ik heb hetzelfde probleem. Ik zie dat het bij jou al even geleden is, hebben de wespenvangers geholpen? Heb je inmiddels nog andere ideeen gekregen?

Met groet, Hetty

ma, 04/09/2006 - 17:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Hetty,

Sorry dat ik zo laat antwoord,maar ik heb alleen die wespenval geplaats .Maar ik had het idee dat die vliegen dat goedje van die luizen liever hadden ,dan de limonade.Dan heb ik de natuur zijn gang laten gaan...En ik dacht dat komt nooit meer goed.En de 2 bomen zijn volledig terug de oude.Dus geen paniek.

Groetjes Heike

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag