Haagwinde

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/05/2015 - 01:09
Tuinster

Haagwinde

Wie heeft er ervaring met een elektrische onkruidbrander op haagwinde en/of zevenblad? Geeft dit een goed blijvend resultaat. De fabrikant beweert dat ook de wortels van het onkruid afsterven.

di, 19/05/2015 - 02:08
GreenConnection

Het lijkt me dat een blijvend resultaat pas tot stand komt, als men voortdurend de nieuwe uitloop wegbrand. Je put dan de wortels uit.

di, 19/05/2015 - 08:41
tuinprins

Met een paar keer wegbranden blijven deze onkruiden echt niet weg. Zijn zeer taai. Denk eerder aan een behandeling van jaren dan maanden (vooral bij zevenblad).
Gegroet, de tuinprins

di, 19/05/2015 - 12:36
Tuinster

Natuurlijk zal het een strijd blijven maar het is beter dan gif. Het zijn alleen geen penwortels daarom vraag ik me af of het wel effect heeft

di, 19/05/2015 - 21:33
de haan

Het is beter dan gif, maar schoffelen en uittrekken is nog beter.

wo, 20/05/2015 - 13:07
Polplastron

Onkruidbranders doden enkel de bovenkant. Doordat je hiermee de planten echter sterk verzwakt sterft bij een tweetal behandelingen ook de wortel meestal wel mee af.
Onkruidbranders zijn naar mijn mening een goede manier om grote oppervlakken met onkruid 'schoon' te maken. Voor kleine oppervlakken is wieden nog altijd het beste. Schoffelen of hakken zijn inderdaad ook goede methodes om grotere oppervlakken onkruidvrij te maken.
Het grote voordeel van onkruidbranders is dat ze goed inzetbaar zijn op tuinpaden en opritten en dat is eigenlijk het enige waar ik het voor gebruik.
I.p.v. veel geld uit te geven aan een bepaald merk van onkruidbrander is het overigens goedkoper om een gasfles te kopen en een roofingbrander. Met zo'n gasfles kom ik makkelijk een paar jaren toe en door ze op een steekkarretje vast te maken, raak ik makkelijk over m'n hele tuinpad en oprit. Als de fles op is, breng je ze gewoon binnen in de winkel en koopt en nieuwe gevulde fles. Gezien er statiegeld op de fles zit, betaal je slechts één keer de waarborg en daarna is het enkel het gas dat je betaalt. Bij de kleine gasflesjes die bij bepaalde 'tuinbranders' zitten, betaal je telkens de verpakking mee en is deze niet hervulbaar wat ecologisch (en economisch voor de eigen portemonnee) gezien toch nog iets minder interessant is.
Groeten,
Pol

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag